Chefirul – de ce este bine să-l consumi?


Chefirul (cunoscut sub denumirea de kefir) este o băutură delicioasă fermentată originară din Caucaz. Este preparat prin introducerea granulelor de chefir în lapte de vacă, capră sau oaie. Oarecum similar cu iaurtul, chefirul este excelent pentru a trata diferite probleme digestive, pentru a îmbunătăți sănătatea oaselor și a combate infecțiile bacteriene într-un mod complet natural. În plus, este o opțiune excelentă pentru persoanele care prezintă intoleranță la lactoză.

Chefirul și beneficiile sale

  • Probleme digestive: Alimentele probiotice, cum ar fi chefirul, conțin microorganisme vii care se găsesc în intestin și ajută la menținerea echilibrului bacteriilor intestinale.

Chefirul poate fi eficient pentru a combate unele probleme digestive, cum ar fi diareea, sindromul intestinului iritabil (IBS), infecțiile cauzate de diverse bacterii etc.

  • Osteoporoza și sănătatea osoasă: Osteoporoza, o boală larg răspândită în țările vestice, se caracterizează prin deteriorarea țesutului osos și este foarte frecventă la femeile în vârstă.

Cum funcționează chefirul pentru a îmbunătăți osteoporoza?

Chefirul obținut din lapte bogat în grăsimi este o sursă excelentă de calciu și vitamină K2, ambele substanțe nutritive esențiale pentru menținerea sănătății optime a oaselor și întârzierea dezvoltării osteoporozei.

  • Infecții bacteriene: Datorită conținutului ridicat și larg de probiotice, chefirul vă poate proteja împotriva unor infecții cauzate de bacterii. În plus, un probiotic unic de kefir, Lactobacillus kefiri, este capabil să prevină creșterea bacteriilor dăunătoare, cum ar fi H. pylori, Salmonella și E. coli.

– Asmul și alergia: Reacțiile alergice sunt cauzate de răspunsurile inflamatorii care apar împotriva substanțelor inofensive pentru mediul înconjurător.

Conform mai multor studii efectuate pe animale, chefirul ar putea elimina aceste răspunsuri antiinflamatorii și, prin urmare, poate îmbunătăți simptomele alergiilor și astmului. Cu toate acestea, este încă necesar să se efectueze studii la om pentru a determina dacă efectele de chefir asupra alergiei și a astmului sunt aceleași.

  • Intoleranța la lactoză: Veste bună pentru persoanele care nu tolerează lactoza! Persoanele care prezintă intoleranță la lactoză nu sunt în măsură să descompună și să digere lactoza pe care o conțin cele mai multe produse lactate convenționale.
    Chefirul contribuie, de asemenea, la digerarea lactozei în calitate de catalizator, din acest motiv fiind mai potrivit decât alte lactate pentru persoanele care suferă de intoleranță la lactoză.

Dacă nu comentați niciodată, spuneți-mi cel puțin Bună ziua și în acest fel voi ști că mă citiți. Dacă v-a plăcut ceea ce ați învățat din această publicație, partajați-o.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *