Ceaiuri, cură sau dietă de slăbit; tu decizi ce ti se potriveşte


Obezitatea reprezintă una dintre cele mai frecvente boli ale omului modern. Au aparut o multime de reţete miraculoase care te asigură că vei slăbi rapid, fără nici un efect secundar asupra organismului. Însă unele dintre ele după ce au fost urmate, au determinat la unele persoane diverse probleme şi afecţiuni.
Foarte multe persoane aflate în această situaţie se întreabă, care este cea mai rapidă modalitate de slăbire acasă în mod sănătos?

Specialiştii nutriţionişti spun că există 3 categorii de plante care vă ajută să obţineţi silueta dorită.

•Plantele cu rol de purificare folosite în eliberarea lichidelor reţinute în organism precum păpădia, socul sau coada calului. Acestea au avantajul că nu dau efecte secundare, doar purifică organismul.
•Orice fel de tărâţe: -acestea scad pofta de mâncare, umplu stomacul și conferă aceeași sațietate ca și o masă datorită conținutului ridicat de fibre. Se găsesc și în produsele de detoxifiere, create pentru a stimula tranzitul intestinal. Extrem de eficientă este inulina, o fibră solubilă alimentară indicată în curele de slăbire, fiindcă încetinește absorbția de zahar din alimente.
•Plante care stimulează metabolismul, dezavantajul acestora este că pot da efecte secundare. Guarana spre exemplu, considerată cofeină naturală, are efecte adverse: creșterea tensiunii și a pulsului inimii, insomnie, agitație etc. De aceea o regăsim în multe dintre produsele care promit o slăbire rapidă.
Important de știut este însă că, dincolo de orice, când ne propunem să slăbim, trebuie să avem un vedere un regim moderat, nu foarte restrictiv. În niciun caz nu se va coborâ sub 1000 de kilocalorii pe zi și ar fi bine ca alimentele să fie distribuite de-a lungul a 4-6 mese, pentru a menține metabolismul activ.

Ceaiuri şi cure pentru slăbit

• Ceaiurile depurative se beau înainte de masă.
• Ceaiurile cu efect laxativ se beau după masă, de preferinţă seara pentru că acestea acţionează pe parcursul nopţii, efectul fiind simţit dimineaţa.
• Ceaiurile diuretice nu se beau seara, din cauza efectului rapid.
• Încercaţi să beţi ceaiul la aceeaşi oră, pentru a imprima organismului un ritm constant de adaptare.

Ceaiul verde

Este cunoscut faptul că ceaiul verde blochează asimilarea grăsimilor şi ţine departe kilogramele. Nu numai că îţi conferă multă energie (înlocuieşte cu succes cafeaua din acest punct de vedere), dar şi reduce pofta de mâncare, stimulează metabolismul, favorizând arderea mai rapidă a grăsimilor.

Păpădia

Toarnă o cană de apă fiartă peste 2 linguriţe de păpădie şi se fierbe 1 minut. Lasă 15 minute la infuzat, apoi strecoară.

Ingredientele active sunt principiile amare, triterpenele, sterolii, flavonoidele, taninii, potasiul, zincul şi grupa de vitamina B. Ceaiul de păpădie stimulează ficatul şi rinichii. Secreţia de bilă şi cea de urină cresc. Tratamentul pe bază de ceai de păpădie purifică organismul şi reduce durerile reumatice.

Fructele de cătină

Spală 400 g de fructe de cătină, taie-le în jumătăţi şi lasă-le să se umfle peste noapte într-o cană cu apă. Fierbe acest amestec scurt, apoi strecoară. Pune siropul într-un borcan curat care se închide ermetic. Păstrează-l la frigider şi consumă o linguriţă pe zi.
Ingredientele active din fructele de cătină sunt vitamina C, substanţele minerale, flavonoidele şi uleiurile grase din seminţele fructelor care sunt bogate în vitamina E, betacaroten şi acizi graşi esenţiali.

Orice cură ar trebui urmată între 4 şi 8 săptămîni, pentru ca organismul să aibă timp să se obişnuiască cu schimbările care se petrec. Există mai multe efecte secundare posibile, care dispar în timp: stări de agitaţie şi irascibilitate (în cazul ceaiului verde), tulburări de somn, stări de insomnie, crampe intestinale puternice, deoarece efectul purgativ poate fi foarte rapid, senzaţie de slăbiciune, oboseală, ameţeli, senzaţie de uscăciune a gurii şi a gîtului din cauza deshidratării. Se recomandă să se consume cel puţin 2 litri de apă pe zi, pe lîngă cănile de ceai. E bine să consultaţi un nutriţionist înainte de a începe cura cu ceai de slăbit.

Cură cu ananas, sau cura Afroditei

Timp de 3 zile mesele de prânz şi seara , se va mânca numai, 2 cotlete de miel la grătar şi 2 felii mari de ananas proaspăt. În timpul mesei nu se consumă băuturi, fără mic dejun, peste zi 1 – 2 litri apă sau ceai din frunze de coacăz negru, frasin.
Ananasul conţine o drojdie şi un ferment digestiv care digeră în câteva minute de 1000 de ori greutatea lor.

Cură cu cireşe

Fiind un fruct sărac în principii nutritive, se recomandă cură de 2 zile pe săptămână, cât ţine sezonul. Cireaşa conţine un depurativ puternic, care elimină toxinele şi deşeurile din organism.

Cură cu coada calului

Macerat la rece, 2 – 3 căni/zi, cu puţin înainte de masă, măreşte intensitatea procesului de liminare pe cale renală şi digestivă.

Cură cu lămâi

Se bea zilnic progresiv suc de lămâie, pornind de la sucul unei ½ lămâie, urcând .progresiv (1/2) ,până la 10, apoi se coboară progresiv, pe o perioadă de 4 – 5 săptămâni.

Dietă cu mămăligă.

Meniul pe zile

Ziua 1

Mic dejun: mămăligă cu brânză slabă de vaci, o felie de caşcaval şi un ou fiert.
Gustare: un măr.
Prânz: piept de pui la grătar cu 2 linguri de mămăligă şi o salată verde cu puţin ulei de măsline, oţet, roşii, castraveţi şi ce legume preferi.
Gustare: o mâna de nuci sau o pungă mică de seminţe de floarea soarelui fără sare.
Cină: o cană de iaurt cu cereale integrale.
Gustare: o banană.

Ziua 2

Mic dejun: un castron de lapte cu mămăligă sau două linguri de smântână cu mămăligă şi ou.
Gustare: un fruct.
Prânz: pește la grătar cu mămăligă şi mujdei plus o salată verde cu de toate.
Gustare: 2 felii de pâine prăjită cu o jumătate de avocado şi roşii cherry.
Cină: brânză cu mămăligă.
Gustare, dacă e cazul, o mână de migdale.

Ziua 3

Mic dejun: un ou fiert cu mămăligă şi brânză.
Gustare: o mâna de migdale sau nuci plus un fruct.
Prânz: o farfurie de ciorbă de legume, găină sau văcuţă, cu mămăligă.
Gustare: o felie de pâine integrală cu miere.
Cină: o salată verde cu o mâna de paste integrale fierte, puţin ulei de măsline, sos de muştar şi lămâie.

Ziua 4

Mic dejun: 2 felii de pâine integrală cu omletă din 2 ouă, câteva măsline, un castravete şi brânză slabă de vaci.
Gustare: un fruct.
Prânz: tocăniţă de ciuperci cu mămăligă şi o salată verde oricât de mare.
Gustare: un iaurt cu cereale.
Cină: o supă cremă cu crutoane.
Gustare: un măr.

Ziua 5

Mic dejun: mămăligă cu brânză şi o lingură de smântână mai slabă.
Gustare: un măr.
Prânz: mămăligă cu 2-3 sărmăluţe.
Gustare: un măr.
Cină: o salată cu de toate.
În timpul acestei diete, care nu trebuie ținută mai mult de o lună, elimină complet din alimentație dulciurile și produsele de patiserie. Mezelurile și conservele sunt interzise. De asemenea, sunt interzise sucurile, chiar și cele naturale. Chipsurile, covrigeii, floricelele, biscuiții și fructele uscate trebuie eliminate și ele pe toată perioada dietei.

NU UITA

Primul lucru de care trebuie să te ţii departe când începi lupta cu kilogramele este cura de slăbire epuizantă şi rapidă care îţi poate deregla metabolismul. Nu vei reuşi să slăbeşti şi să te menţii la o greutate corporală normală dacă nu recurgi la un plan de alimentaţie sănătos, sport şi multă voinţă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *