Avocado, nu ar trebui să-ţi lipsească din alimentaţie


 

Avocado-ul provine dintr-un copac care se găsește în principal în Mexic, El Salvador, Peru și Guatemala. Acest copac este numit Persea americana.

Este o mâncare minunată și foarte completă datorită componentelor sale nutritive, deoarece acestea sunt distribuite în mod egal. Are un conținut ridicat de uleiuri vegetale, care oferă mai multe beneficii corpului. Este, de asemenea, un puternic antioxidant.

De ce AVOCADO?

Avocado conține un tip de acid gras mononesaturat care este bogat în acid oleic. Acest acid promovează în corpul nostru o serie de reacții care ajută la controlul adecvat al nivelului colesterolului. Deoarece conţine omega 3 , reduce colesterolul „rău” din corpul nostru. Este bogat în fibre, astfel încât evită constipația. Ajută la un control mai sănătos asupra nivelului de glucoză din sânge. De asemenea, conține acid folic. Acest lucru este benefic pentru femeile gravide deoarece acoperă foarte bine nevoile nutriționale ale fătului. Acesta conține antioxidant, vitamina C, acesta ajută la îmbunătăţirea sănătăţii osoase şi este bogat în vitamina D.
Consumul regulat menține sistemul nostru imunitar echilibrat, în plus față de îmbunătățirea sistemului nostru cognitiv și a sistemului nervos datorită vitaminelor A, B 6, B-12, C, D, e și K.
Fructele de avocado, ajută îmbunătățirea funcțiilor cognitive şi este ideal pentru persoanele în vârstă şi a persoanelor cu Alzheimer.
Avocado ajută la întărirea mecanismelor care intervin în memorie.
În afară de al mânca, poate fi folosit pentru a crea măști corporale sau creme hidratante. În plus față de toate cele de mai sus, ne ajută să ne simţim săţiosi și să evităm mâncarea între mese.

CUM CUMPĂRAȚI ȘI CONSUMAŢI AVOCADO?

Puteți găsi acum în orice supermarket sau magazin de fructe. Uneori sunt vândute în pachete de câte 4, iar alteori puteți alege cât doriţi. Vă recomand să le alegeți pe cele un pic mai negre sau ceva mai verzui. Dacă sunt foarte moi, înseamnă că nu sunt bune. Alegeți pe cele care sunt ușor moi, dar ferme.
Avocado poate fi consumat în mai multe moduri. Puteți să-l tăiaţi în cuburi mici și să-l adăugaţi la salate, sau fiert în jachete lor. Poți să-l mănânci cu orice fel de carne. Îl puteți amesteca cu aproape orice și îl puteți consuma fără probleme. Este într-adevăr un element esențial pentru fiecare zi.
Avocado este o sursă esențială de grăsime și includerea acestui aliment în dieta zilnică vă va aduce beneficii într-un termen scurt, fizice și cognitive.

Iată doar trei simple exemple, din ce poţi face cu avocado:

REŢETĂ GUACAMOLE

Ingrediente Guacamole:
2 avocado bine copți
1 ceapă albă mică, tocată în cubulețe fine (sau ceapă roșie sau chiar 1-2 fire de ceapă verde)
1 roșie tare, de mărime medie, tăiată cubulețe
zeama de la 1 limetă (puteți înlocui cu zeama de la 1/2 de lămâie)
1-2 ardei iuți (opţional)
2 linguri de coriandru verde tocat fin
1 cățel de usturoi zdrobit (opţional)
sare și piper

Preparare Guacamole:
Odată ingredientele pregătite, nu mai avem mare lucru de făcut. În funcție de cât de picant (sau puțin picant) vă place să mâncați, ajustați cantitatea de ardei iute pe care o veți folosi și neapărat curățați ardeiul de vinișoare și semințe, apoi tocați-l foarte, foarte mărunt cu cuțitul. Am recomandat ceapa albă (cea care are și coaja albă), e tipul de ceapă pe care îl folosesc cu precădere în salate, pentru că e dulce și pentru că rămâne crocantă. Dacă nu aveți acest tip de ceapă, după cum am spus și mai sus, se poate înlocui.
ingrediente guacamole retetecalamamaro

1. Tăiați fructele de avocado cu un cuțit pe înălțime, de jur împrejurul sâmburelui. Una dintre jumătăți se va desface rotind-o ușor, în cealaltă va rămâne sâmburele. Loviți ușor cu cuțitul sâmburele, acesta are o textură destul de moale și lama cuțitului se va înfige puțin în acesta. Ajutându-vă de cuțit, desprindeți sâmburele de pulpă, apoi scoateți toată pulpa din coajă cu ajutorul unei linguri. Puneți pulpa de avocado într-un castron și stropiți-o cu zeama de la 1/2 de limetă, ca să preîntâmpinați oxidarea fructului.
2. Zdrobiți avocado cu furculița, așa încât să devină cremos, dar să mai aibă o anumită textură. Adăugați ceapa, roșia tăiată cubulețe, coriandrul verde (sau nu) și ardeiul iute. Amestecați, adăugați sare și piper după gust și zeamă de limetă suplimentar, ca să echilibrați gustul de avocado cremos și gras, gustul sărat și cel picant. Amestecați bine… și gata!

ULEI HIDRATANT DE CORP

30ml de ulei de măsline extravirgin

30ml de ulei de avocado

30ml de ulei de germeni de grâu

Se toarnă toate ingredientele într-o sticlă închisă la culoare şi se agită sticla până se amestecă bine uleiurile. Uleiul de corp obţinut se păstrează la rece. Acest ulei hidratează, hrăneşte şi regenerează pielea corpului iar pe timpul iernii face adevarate minuni.

Mod de utilizare: după baie sau duş, înainte de a va sterge, se toarnă aproximativ 1 lingură de ulei hidratant în mâini şi se masează corpul umed.
Foarte simplu, nu…?

MASCĂ DE FAŢĂ CU AVOCADO ŞI IAURT

Dacă vrei să dai un plus de umiditate pielii, această mască te va ajuta cu siguranță. Iaurtul, de asemenea, este recomandat pentru pielea predispusă acneei, doarece conține acid lactic, care ucide bacteriile. Iaurtul simplu este puțin acid, așa că va restabili echilibrul pH-ului pielii. Masca pe bază de iaurt și avocado este ideală pentru lunile de iarnă.

Se pasează bine 1/4 de avocado copt. Se amestecă pasta cu o linguriță de iaurt organic simplu și jumătate de linguriță de miere, până când se obține o pastă de o consistență uniformă. Se aplică masca pe piele și se lasă să acționeze timp de 10-15 minute sau până când aceasta se usucă. Se clătește fața cu apă călduță și se șterge ușor cu un prosop moale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *