Tumorile urechii – simptome şi tratament


Cu excepţia durerii, simptome tumorale la ureche sunt atât de subtile, că de obicei trec neobservate în etapa primară a tumorii. Atunci când tumora ajunge la etapa finală, este foarte dificil de tratat și provoacă o mulțime de simptome severe, de asemenea, nedorite. Prin urmare, este esențial ca toată lumea să fie conștientă de simptomele de tumori ale urechii. Tumori ale urechii sau chisturi se pot forma oriunde în interiorul sau în jurul urechilor. Unele dintre cele mai comune zone de tumori ale urechii, sunt zonele din spatele urechilor, în canalul urechii și lobul urechii, etc. Practic, tumori ale urechii pot apărea în interiorul urechii sau urechea externă etc. Acestea pot fi benigne sau maligne. Tumorile benigne nu pot provoca simptome supărătoare, dar este esențial pentru a scăpa de acestea, deoarece acestea pot deveni maligne, după o anumită perioadă de timp, sau prezența în ureche poate provoca o anumită întrerupere în funcționarea normală a urechii. Pentru a afla mai multe despre cauzele, simptomele şi tratamentul tumorilor ale urechii, continuaţi să citiţi.

Cauzele tumori ale urechii

Cercetătorii au efectuat mai multe studii, dar nu au reușit încă să descopere motivele pentru formarea de chisturi și tumori în ureche. Deci, cauza exactă a tumorilor urechii sunt neclare, dar unii experți au găsit unele legături între procesul de producție de ulei în glandele tumorilor cutanate și ale urechii. Când uleiul în exces este produs de glandele pielii, înainte de a fi eliberat din glande, uleiul se acumulează și, împreună cu celulele moarte ale pielii, formează chisturi sau tumori, care pot fi benigne sau maligne . Un alt motiv posibil pentru tumorile urechii, ar putea fi o suprainfecție a oaselor urechii. În afară de aceasta, expunerea la apă rece, ceea ce contribuie la creșterea tumorilor benigne în canalul urechii.

Simptomele tumorilor urechii

Unul dintre simptomele cele mai notabile ale unei tumori a urechii este prezența unor bulgări mici pe piele. Aceste tumori, de obicei, se simt moi la atingere și este posibil să observați unele schimbări în aspectul lor. Tumorile formate în exterior pot fi ușor de văzut și pot fi simțite de degete. Un alt simptom este disconfort și dureri în urechi. Durerea la nivelul urechii poate fi foarte severă, cronică și acută, și poate fi însoțită de umflarea și înroșirea urechilor. În cazul în care chistul este infectat, urechile pot elibera puroi sau anumite lichide.
Cel mai periculos simptom, este pierderea treptată a auzului. Multe persoane care suferă de tumori benigne ale urechii, se plâng de pierderea auzului, împreună cu durerea și disconfortul în ureche. Unii oameni, de asemenea, se plâng de disconfort, în timp ce ascultă muzică tare sau în timp ce utilizează căștile. Cu toate acestea, este important să rețineți că se poate sau nu se poate observa nici un simptom dacă chisturile sunt benigne sau maligne. Prin urmare, este recomandabil să treacă printr-un test periodic al urechii, pentru a diagnostica problema cât mai curând posibil.

Diagnosticul și tratamentul tumorilor urechii

Tumorile urechii sunt de obicei diagnosticate în timpul examenelor auditive de rutină. Există mai multe moduri de a diagnostica prezența unei tumori sau chisturi în ureche. Prima este observarea canalelor auditive. Medicii pot observa canalele auditive, pentru a detecta chisturi în canalul urechii, în interiorul sau în afara urechilor. Medicul poate efectua teste de audiometrie și timpanometrie pentru a verifica auzul. În unele cazuri, poate fi sfătuit să se supună unei scanări CT (tomografie computerizată). În cazul în care persoana este diagnosticată cu o tumoare sau chist, medicii verifică mai întâi dacă tumora este malignă sau benignă. În cazul în care tumora este benignă și nu afectează persoana, tratamentul este prescris. În cazul în care tumora este benignă şi provocă infecţii, se prescriu antibiotice până când infecția este complet tratată. Dar dacă tumora este malignă, aceasta trebuie să fie îndepărtată printr-o procedură chirurgicală.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *