Trucuri chinezeşti pentru o piele ca de porţelan


 

O piele perfectă ca de porțelan este norma în China și este ceva ce am putea face şi noi europenele. Putem face acest lucru cu ușurință , aceasta ajută la crearea unei feţe ca o păpușă fără cusur.

Iată câteva secrete ale chinezoaicelor, adunate de aici, de acolo…

 

Mască turmeric (curcuma )

Turmericul este ingredientul de mască ales de miresele din Orientul Mijlociu și se pare că femeile din China antică făceau aceste măști curcumice pentru a reduce ridurile. Această mască e foarte uşor de făcut. Se amestecă o lingură de lapte de migdale, o linguriță de miere și o linguriță de turmeric, iar dacă doriţi o consistență mai groasă, puteți folosi iaurt. Folosește o perie pentru a aplica amestecul pe faţă, las-o timp de 10 până la 15 minute înainte de clătire. Rezultatul? Piele demnă de o împărăteasă.

Pudra de coajă de stridii

Un altul dintre secretele minunate ale frumuseții chinezești este pudra de coajă de stridii, numită și pulbere de perle, este un ingredient foarte frecvent în tratamentele de îngrijire a pielii din China. Iată o rețetă pentru o mască de față care va calma iritațiile pielii și vă va lăsa pielea strălucitoare. Se amestecă niște pulbere de coajă de stridii, le găsiți în magazinele naturiste sau online, cu gălbenuș de ou și o lingură de miere. Aplicați pasta pe față și lăsați-o să stea pentru o jumătate de oră și apoi spălați cu apă călduță.

Ceai verde

Asiaticii iubesc ceaiul, însă femeile preferă ceaiul verde, care oferă un aspect mai tânăr pielii. Ceaiul este de asemenea utilizat în produsele de îngrijire a pielii. Multe produse scumpe de marcă conțin ceai verde. Ceaiul verde conține compuși numiți polifenoli, care sunt foarte buni pentru piele.

Tonic facial de orez

Femeile din China folosesc apa de orez pentru a-şi tonifia pielea dar şi pentru un păr mătăsos.  Pur şi simplu fierbi orezul în apă, doar că pentru această procedură ai nevoie de mai multă apă decât foloseşti în mod normal astfel încât orezul să nu absoarbă toată apa. Strecori bine apa pentru a nu mai rămâne niciun bob de orez şi ai obţinut apa de orez.  Acest lucru este minunat și destul de ieftin. Această apă poate fi păstrată timp de până la 3-4 zile, după care trebuie înlocuită.

Goji

Aceste fructe de pădure sunt un depozit de antioxidanţi, aminoacizi, minerale, vitamine şi betacaroten care îţi oferă o piele curată și sănătoasă. Puteți face ceai din aceste fructe prin înmuiere, fie în apă fierbinte sau rece.  Ceaiul se bea, iar fructele se mănâncă.

Talpa gâştei cu fasole mung

Împărăteasa Wu, care era renumită și este încă amintită pentru o piele tânără, chiar la vârsta de 80 de ani, a folosit o mască de față special pregătită de trei ori pe zi pentru a-și menține pielea fără vârstă. Acest amestec de față a fost făcut din fasole mung (moong dal), extract de ceai verde și o plantă numită talpa gâştei (motherwort). Din acestea făceau o pastă şi  o aplicau pe piele.

Rola cu jad

Este una dintre cele mai vechi și populare mecanisme de îmbunătățire a circulației la nivelul feței. Astăzi, poți găsi ușor un astfel de dispozitiv. Înainte de a trece la masajul propriu zis, aplică o mască detoxifiantă, apoi un ser sau cremă hidratantă. Abia acum ia rola și folosește-o pornind din centru spre exterior și în sus. Vei scăpa de riduri cât ai clipi!

 


7 răspunsuri la “Trucuri chinezeşti pentru o piele ca de porţelan”

  1. Foarte multe informatii si idei cu tenta asiatica. Intotdeauna invat ceva de la tine. Asiaticele i-si protejeaza pielea de soare intr-un mod ce noua ni se pare hilar. Pe caldura mare ele poarta manusi, ciorapi, palarii, masti pentru fata si umbrele. La ele cu cat mai albe cu atat mai frumoase! :))

  2. multumim de sfaturi, chiar nu stiam de aceste trucuri, am sa o incerc pe cea cu ceai verde si goji!

  3. Nici eu nu stiam ca este atat de bun ceaiul verde dar si orezul! O sa tin cont de recomandările tale!

  4. Ce teucuri interesante. Goji chiar mi-am cumparat zilele trecute. Dar celelalte trucuri nu prea le stiam, asa ca prind bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *