Tratament naturist pentru hemoroizi


 

 

Hemoroizi – tumefacții dureroase ale venelor recto-anale. Această afecțiune poate produce dureri, sângerări anale și dificultăți ale defecației.

 

Dar ce duce la apariţia de hemoroizi?

Iată câteva exemple :

– sedentarismul şi lipsa activităţii fizice regulate
– alimentaţia necorespunzatoare (exces de carne, un consum redus de fructe, legume, cereale, iaurturi)
– constipaţia cronică şi eforturile de a avea scaun
– stresul
– creşterea în greutate
– fumatul
– sarcina (presiunea fătului în abdomen şi schimbările hormonale – apar doar pe timpul sarcinii şi apoi dispar)

Pe lângă tratamentul medicamentos adecvat, există şi remedii naturiste pentru tratarea acestei afecţiuni, cum ar fi :

Macerat la rece din plante.

Acesta se pregătește astfel:

Luaţi următoarele plante: muguri de plop 100g, castan 100g, mărul lupului 30g, sânziene 100g, sulfină 100g, rostopască 100g, anghinare 50g, armurariu 100g, măceșe 100g, cătină 100g și amestecaţi-le într-o pungă (de preferat din hârtie). Seara se iau 5 linguri de plante din aceasta pungă și se pun într-un litru de apă plată.

Se lasă la macerat până dimineața. A doua zi se strecoară și se va bea câte un pahar de 4 ori pe zi pe parcursul zilei.

Amestec sublingual

Din punga cu amestecul de plante de mai sus, se pun plante într-o râșnită de cafea (atât cât încape în râșniță) și se face pulbere. Se ia câte o linguriță de pulbere de 4 ori/zi, se mestecă în gură timp de 10 minute și se înghite cu apă sau macerat din plante.

•Băi de şezut.

Acestea se realizează cu ceaiuri din plante 100% naturale. Ceaiul din frunze de afin reprezintă una dintre cele mai bune plante cu ajutorul cărora se pot face băi de şezut. De asemenea, ceaiul de coada şoricelului are proprietăţi foarte bune, pentru tratarea bolii hemoroidale. Ceaiul de coada calului este şi el extrem de bun pentru efectuarea băilor calde de sezut. Astfel, se pot aplica şi comprese direct pe zona anală.

Cataplasmele cu argilă pentru hemoroizi.

În cazul in care te confrunţi cu hemoroizi externi, poţi apela la cataplasmele pe bază de argilă. Amestecă un pumn de argilă cu apă caldă până când obţii o pastă omogenă. Unge zona inflamată cu această pastă şi las-o să acţioneze două ore. Pentru rezultate cât mai rapide şi cât mai eficiente, aplică această pastă zilnic, timp de o lună.

Remediu cu usturoi şi lapte.

O reţetă foarte bună pentru hemoroizi externi este urmatoarea: 3-4 căţei de usturoi zdrobiţi cu tot cu coajă, un pahar de lapte crud, se amestecă bine usturoiul cu laptele şi se aplică comprese. Durerea dispare chiar de la prima compresă şi în 3-4 zile hemoroizii se retrag. Compresele se aplică seara. Tratamentul se face 7 zile.

Nu uitaţi să distribuiți acest conținut pe rețelele dvs. sociale. Sigur cineva poate găsi aici ceva interesant!

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *