Tratament natural eczeme


Eczeme apar de regulă la nivelul mâinilor și degetelor, sub forma unor pete roșii, care la suprafață prezintă vezicule pline cu lichid, care ulcerează și se rup de la scărpinat. Eczemele sunt însoțite dedeseori de roșeață și mâncărimi. Pielea începe să zemuiască, și poate dura 7-10 zile până la acoperirea cu scuame și începerea vindecării. În unele cazuri, veziculele pot să reapară și să se extindă pe zonele expuse frecării: subsuori, coate, sâni, pleoape .

Netratarea eczemei poate duce la extinderea acestei boli pe o perioadă nelimitată de câțiva ani de zile, pe tot corpul. Crește de asemenea riscul de infectare cu stafilococi și streptococi.

  Tratare eczeme

  Regimul alimentar vizează îndeosebi curățarea ficatului, un organ învinuit adesea pentru starea de sensibilizare a pielii corpului. Este necesară o cură de detoxifiere a organismului, după care se vor evita alimentele care conțin proteine animale.

Vitamine necesare: A, B2, B6, B12, C, E, F și K. Se recomandă o cură cu ridiche neagră, migdale, argilă, măceșe, pătrunjel, mărar, spanac, ardei, păpădie, mocrovi, măsline, struguri, portocale, timp de 14 zile.

  Sucuri de legume:

  • – 300 g de morcov + 180 g de spanac
  • – 330 g de morcov + 90 g de sfeclă + 30 g de castravete
  • – 210 g de morcov + 120 g de țelină + 90 g de spanac

   Ceaiuri

  •   Ceai de curățare a sângelui din: sânziene , gălbenele, coada-șoricelulu și roiniță (melisă).
  •   Ceai din anghinare sau armurariu (preparat din 300 g de frunze, infuzate într-un litru de apă). Se poate face și decoct, din 20-30 g de rădăcini de plantă la un litru de apă. Se beau câte 3 căni pe zi, cu jumătate de oră înainte de mese. Se pot aplica și comprese externe pe eczeme cu aceste plante
  •   Ceai de cătină, drăgaică sau izmă-mare (pentru erupții ale pielii și mâncărimi)
  •   Ceai de frunze de coacăz (pentru un efect calmant, anti-infecțios)
  •   Ceai de coada-şoricelului, mesteacăn, urzică, turiță-mare, ventrilic, soc, păpădie sau rădăcină de cicoare.

Pentru evitarea acestor eczeme, este necesar să se curețe regulat pielea, dar nu cu apă și săpun, ci cu ceai de mușețel sau alte plante care au un efect dezinfectant, antialergic și antiinflamator: rădăcină de nalbă, nuc, pătlagină, drăgaică, trei-frați-pătați. Ceaiul de mușețel are totodată un efect calmant natural. Dacă eczemele apar pe pleoape, trebuie evitat pătrunderea ceaiului în ochi la aplicarea de comprese.

După aceste spălături, pielea se va usca și mai tare, de aceea se recomandă folosirea unor unguente pe bază de plante cu proprietăți antiinflamatorii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *