Sucurile de legume, adevărată sursă de sănătate


 

Sucurile de legume sunt sursă de sănătate şi energie. Ele participă activ la regenerarea celulară, detoxifiere şi tratarea a numeroase afecţiuni, fiind recomandate de medicii nutriţionişti într-un regim de viaţă sănătos.
Pentru a obţine cu adevărat beneficii de pe urma sucurilor de legume, acestea trebuie consumate regulat – zilnic, dacă se poate. Totuşi, trebuie să ai în vedere faptul că dieta cu sucuri nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar echilibrat, sănătos.

Cea mai bună cale de a introduce în dietă nutrienţi importanţi sunt sucurile de legume.
Sucul de roşii conţine o substanţă numită licopen, un colorant roşu cu proprietăţi antitumorale; în cazul cancerului de prostată, vezica urinară, pancreas, sân, plămâni sau piele. Studiile de specialitate arată că licopenul poate fi util în prevenirea şi oprirea din evoluţie a cancerului ovarian, intestinal, cervical sau uterin.
Sucul de ţelină reglează tensiunea arterială la pacienţii hipertensivi, iar fibrele din toate sucurile de legume induc rapid senzaţia de saţietate şi îmbunătăţesc digestia.
Motivul pentru care sucurile de legume sunt cele mai sănătoase este acela că au în compoziţie cea mai redusă cantitate de zahăr şi furnizează mai puţine calorii, comparativ cu sucurile de fructe. Singurul inconvenient este conţinutul mai mare de sodiu.

Sucurile de legume indicate pentru tratarea anumitor boli

– Hipertensiune arterială: -morcov, spanac, sfeclă roşie şi castravete
– Insomnie: – salată verde, morcov şi ţelină
– Icter: – morcov, ţelină, spanac, sfeclă şi castravete
– Obezitate: – roşii, sfeclă, varză, salată verde, spanac şi morcov
– Hemoroizi: – morcov, spanac, napi şi năsturel
– Probleme sinusale: – roşii, morcov, ceapă şi spanac
– Amigdalită: – morocv, spanac, sfeclă şi castravete
– Acidoză: – morcov, sfeclă, castravete şi spanac
– Acnee: – morcov, salată verde şi spanac
– Anemie: – sfeclă, ţelină şi morcov
– Alergii: – morcov, salată verde şi spanac
– Apendicită: – morcov, sfeclă şi spanac
– Ateroscleroză: – morcov, ţelină, salată verde şi spanac
– Artrită: – castravete, sfeclă, ţelină, morcov și năsturel
– Astm: – morcov, ridiche, ţelină
– Bronşită: – roşii, morcov, ceapă şi spanac
– Răceli: – morcov, ţelină, ceapă şi spanac
– Constipaţie: – morcov, sfeclă, spanac şi năsturel
– Colită: – morcov, sfeclă, castravete şi spanac
– Diabet: – morcov, ţelină, salată verde şi spanac
– Dispepsie: – morcov, sfeclă, castravete şi spanac
– Eczeme: – morcov, spanac, castravete şi sfeclă
– Epilepsie: – morcov, ţelină şi spanac
– Tulburări de vedere – rosii, morcov, ţelină, pătrunjel şi spanac
– Oboseală: – morcov, spanac, sfecla si castravete
– Gută: – roşii, castraveţi, sfeclă, morcov, ţelină şi spanac
– Dureri de cap: – morcov, salată verde şi spanac
– Boli de inimă: – morcov, sfeclă roşie, castravete şi spanac


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *