Scapă de psoriazis cu remedii naturiste


 

Psoriazisul este o boală cronică de piele, care apare de regulă până la vârsta 30 de ani şi este caracterizată de apariţia petelor mari şi roşii acoperite de coji, în special în zona genunchilor, coatelor şi la încheieturi.
Nu este o boală infecţioasă şi poate fi uşor confundată cu o intoxicaţie alimentară, tocmai de aceea nu întotdeauna este detectată la timp.

Psoriazisul este o boală complexă a pielii care nu poate fi vindecată, pentru că problema este legată direct de o disfuncţie a sistemului imunitar. Stresul, infecţiile virale şi cele bacteriene, medicamentele şi fumatul sunt factori declanşatori ai acestei afecţiuni. Între timp, există numeroase tratamente care pot fi făcute de acasă pentru a ameliora simptomele acesteia.

Tratamentul naturist în aceste cazuri de psoriazis este mult mai indicat.

Uleiul vegetal şi uleiul de măsline fac minuni în cazul pacienţilor cu psoriazis. Tot ce trebuie să faci este să aplici uleiul pe zona afectată.

Usturoiul, cu proprietățile sale anti-inflamatorii, poate fi utilizat pentru a ajuta la prevenirea sau ameliorarea psoriazisului. Usturoiul poate inhiba lipooxigenaza, o enzimă care se combină cu acidul arahidonic și cauzează inflamație. Cei ce suferă de psoriazis au un nivel ridicat de acid arahidonic în piele și în țesuturile lor grase iar decizia de a mânca usturoi în fiecare zi poate ameliora situația. De fapt, în “Annals of The New York Academy of Sciences” – decembrie 2004, cercetătorii de la Universitatea din Texas au concluzionat că usturoiul (datorită compușilor activi precum dialil-sulfura, S-allylmercaptocisteina și ajoene) poate opri activarea transcripției nuclear factor kappa B, care a fost legată de psoriazis. Prin urmare, mâncând usturoi des, putem preveni și ameliora psoriazisul. Usturoiul este de asemenea bogat în vitamina C și seleniu, ambele fiind absolut necesare pentru o piele sănătoasă.

Varza este remediul perfect pentru tratarea psoriazisului. Alege o foaie de varză potrivită zonei afectate. Spal-o cu apă caldă, după care şterge-o uşor cu un prosop. Netezeşte nervurile foii de varză, pentru a elimina sucul propriu al legumei.
Aşează foaia astfel obţinută pe piele, acoperă cu un bandaj şi păstrează strânsă zona respectivă, pentru a se încălzi. Repetă zilnic procedeul şi, după o săptămână, vei putea observa primele efecte.

Cunoscută și sub numele de prietena ficatului, anghinarea este de mare ajutor în detoxifierea organismului și buna funcționare a ficatului. Alegeți extractul obținut prin presare la rece de anghinare și în nici un caz tincturi cu zahăr, îndulcitori sau alcool.

Un alt remediu naturist împotriva psoriazisului se obţine din pepene amarzdrobit, peste care s-a stors o lămâie. Amestecul va fi consumat zilnic, pe stomacul gol, timp de patru luni.

Uleiul esenţial de avocado elimină şi el bacteriile de la nivelul pielii, prin tamponare zilnică, este un tratament eficient în aceste cazuri.

Băile în apa mării sunt ideale pentru persoanele care suferă de psoriazis. Deoarece nu toată lumea își permite să meargă la mare, poți adăuga în apa de baie sare de mare. Tot în apa de baie se mai poate adăuga oțet de cidru de mere pentru a reda pielii PH-ul normal.

Alimentaţia potrivită te poate ajuta în lupta cu psoriazisul.

Persoanele care suferă de psoriazis ar trebui să consume mai multe fructe și legume și să reducă la minim consumul de carne roșie, de mezeluri, de pâine, de paste și cereale. Elimină toate alimentele care conțin gluten, bolile auto-imune fiind favorizate de acest tip de alimente. Atenție la zaharul alb, la cafea și la alcool. Favorizează consumul de pește, somon în special, sardine sau macrou. Consumă alimente fermentate, bogate în probiotice.

Vitamina D s-a dovedit a fi eficientă în combaterea psoriazisului pe mai multe niveluri. Se reglează procesele de creştere a keratinocitelor şi influenţează, de asemenea, funcţia imună a limfocitelor T şi a altor celule din organism. Această vitamină poate inhiba potenţialul citotoxic al celulele T şi reglementează creşterea celulelor pielii.
În afară de aceasta, derivaţii vitaminei D sunt utilizaţi în mod obişnuit în tratamentele topice de psoriazis, şi fototerapia este, de asemenea, un tratament recomandat.
Cel mai eficient tratament pentru psoriazis este expunerea directă la lumina soarelui, deoarece va optimiza nivelul de vitamina D.

Dacă se ia în considerare administrarea de suplimente alimentare sau un tratament naturist pentru a alina simptomele de psoriazis trebuie consultat medicul specialist.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *