Remedii la îndemână pentru a trata muşcătura de ţânţar tigru


 

Dacă tocmai v-ați trezit în miez de noapte pentru că ați avut o muşcătură de tânţar, iar durerea nu vă lasă să dormiți, şi nu aveţi încă un produs special pentru aceasta în casă. Din fericire, este foarte ușor să faci remedii acasă pentru a trata aceste mușcături. Ele sunt de obicei făcute cu ingrediente ieftine și pot fi găsite în orice casă. În plus, realizarea lor nu este complicată și le putem pregăti în câteva minute.

Aici vă las cele mai bune căi de atac pentru a calma durerea și umflarea provocată de mușcătura de ţânţar tigru.

Gheaţă

Gheaţa este cea mai utilizată pentru a calma durerea de aproape orice înţepătură, de la înţepăturile de albine, furnici până la mușcătura de țânțar. Acest remediu este eficient dacă se face exact în momentul mușcării, nu după.

Săpun lichid

Dacă aveți săpun lichid acasă, câteva picături pot fi folosite pentru a trata muşcătura de ţânţar. Trebuie să aplicaţi pe zona afectată și să vă masați ușor, fără a freca. Apoi aplicați un tifon pentru a acoperi zona și lăsați să acționeze.

Aspirină și apă

Acest remediu este surprinzător de eficient, precum și foarte ușor de realizat. Se diluează o aspirină cu câteva lingurițe de apă și alcool. Acesta serveşte pentru a calma durerea provocată de mușcătură, dar nu şi pentru a reduce umflătura. De asemenea, nu ar trebui să se aplice pe rană, dacă a fost deja făcută.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul este foarte eficient în tratarea aproape oricărei muşcături de insectă, dar fiţi atenţi atunci când aplicaţi pe zona afectată să nu fie rană deschisă. Trebuie să amestecați bicarbonatul cu apă pentru a crea o pastă. Aplicați pe mușcătură cu un tifon și lăsați să acționeze timp de o oră sau două.

Pastă de dinți

Pasta de dinți trebuie să fie din mentă sau să conțină bicarbonat. Ea servește pentru a ameliora muşcătura de ţânţar, dar nu pentru răni sau umflături.

Noroi

Aplicați lutul ca și cum ar fi o cremă și lăsaţi-l să se usuce. Încercați să căutați noroi cât mai curat posibil, pentru că dacă nu, poate fi leacul mai rău decât boala.

Oțet de cidru de mere

Puneți oțetul de cidru de mere peste mușcătura de ţânţar. Puteți să-l aplicați cu o bucată de vată sau direct cu degetele. Acesta ameliorează durerea şi umflătura. Acest lucru se datorează numărului mare de proprietăți benefice pe care le are mărul.

Coajă de banană

Partea interioară a bananei servește la atenuarea durerii muşcăturilor. Se freacă de zona afectată cu interiorul cojii de banană și se lasă să acționeze timp de câteva minute. Este un remediu util în caz de urgență.

Pliculeţ de ceai

Faceți ceai și, când pliculeţul de ceai nu este prea fierbinte, îl aplicați ușor pe zona afectată. De asemenea, puteți lăsa lichidul să se răcească și să-l aplicați pe mușcătură cu un tifon. Cu toate acestea, este mai bine să utilizați în mod direct punga pentru a evita contaminarea ceaiului pe care îl putem bea mai târziu.

Aloe vera

Aloe vera are multe beneficii atât pentru arsuri, cât și pentru mușcături. Tăiați o frunză de aloe vera pe jumătate și aplicaţi gelul direct pe mușcătură. Dacă rana sa format deja, este de asemenea util să aplicați aloe vera pentru a vă vindeca mai bine.

Mentă

Menta ameliorează mâncărimea și reduce umflarea. Acest lucru se datorează enormelor sale proprietăți antiseptice, antiinflamatoare și astringente.

Tei

Teiul este o plantă foarte bună pentru aceste situaţii. Aplicația este aceeași ca și cu pungile de ceai.

Saliva calmează muşcătura de ţânţar

Dacă nu aveți nici un remediu la îndemână, saliva proprie poate fi, de asemenea, de ajutor. Acest lucru se datorează proprietăţilor de vindecare pe care le are. Trebuie doar să masați zona afectată cu puțină salivă și să o lăsați să se usuce. Acest lucru servește pentru a calma ușor durerea şi mâncărimea.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *