Obiceiuri care îţi pot îmbunătăţi starea de sănătate


 

A menţine starea de sănătate bună nu se limitează doar la alimentația sănătoasă. A fi sănătos are, de asemenea, legătură cu stările fizice și emoționale pe care le dezvoltăm în stilul nostru de viață. Uneori este posibil să nu simţim nevoia firească de a mânca sănătos, dar putem face multe alte lucruri pentru a ne îmbunătăți stilul de viață. Poate că nu știai, cântatul poate împiedica o răceală, sau că guma de mestecat poate să te facă mai deștept, sau chiar dacă alergi desculț produce minuni pentru corpul tău.

În acest articol îţi arăt câteva dintre cele mai comune obiceiuri, despre care, poate nu ştiai, că îţi pot îmbunătăţi starea de sănătate.

 

1 – Vizionarea filmelor pentru a doua oară restabilește energia mentală

Sigur că de multe ori veneaţi obosiţi de la lucru și ați optat pentru a vedea un film pe care l-ați văzut înainte. Nu este vorba despre pierderea timpului. Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din Buffalo, vizionarea programelor repetate are un efect calmant și restabilitor asupra creierului. Faptul că deja cunoașteți complotul înseamnă că activitatea necesită un efort mental minim. Deci, data viitoare când aveți o zi lungă, luați în considerare opțiunea de a vedea ceva repetat pentru a vă restabili energia mentală.

2 – Apa rece: calmează nervii

Când ne simțim supărați sau destul de nervoşi, avem întotdeauna impresia că o băutură fierbinte ne poate calma, dar este de fapt mult mai eficient este de a lua ceva foarte rece, cum ar fi un pahar cu apă rece, îngheţată, ceai sau cafea cu gheață . Aparent, devenim mai empatici cu frigul și putem vedea punctul de vedere al celeilalte persoane.

3 – Râsul cu prietenii: măreşte toleranța la durere

Râsul este cel mai bun medicament, dar este mult mai eficient dacă râdem în compania cuiva. Râsul, în general, are multe beneficii, inclusiv o toleranță mai mare la durere, datorită eliberării de endorfine din creier. Cu toate acestea, cercetătorii de la Universitatea din Oxford au ajuns la concluzia că toleranța la durere este mai eficientă atunci când râzi în companie decât atunci când se face individual.

4 – Guma de mestecat: benefică pentru creier

Nu este prima dată când am auzit mituri despre guma de mestecat și modalitățile în care aceasta vă poate afecta sănătatea. Cu toate acestea, un grup de cercetători britanici au descoperit că persoanele care mestecă gumă arată rate mai ridicate de acuratețe și reacții mai rapide decât cele care nu. Guma de mestecat poate fi benefică pentru creier, îmbunătățind funcțiile cognitive, cum ar fi memoria, atenția, vigilența și inteligența.

5 – Televizorul pe perete: reduce durerea gâtului

Televizoarele instalate pe perete sunt atârnate deasupra nivelului ochiului, spre deosebire de televizoarele obișnuite care sunt plasate mai jos. Această poziție este mai confortabilă pentru cap. Conform lui Scott Bautch (expert în sănătate și ergonomie la locul de muncă), aceste televizoare produc mai puţină presiune asupra gâtului.

6 – Mersul desculţ: promovează sănătatea picioarelor

Când alegem să îmbunătățim starea de sănătate a picioarelor noastre, căutăm, de obicei, pantofi confortabili care se potrivesc perfect pe picioarele noastre. Deși acest lucru ajută foarte mult, este de asemenea posibil să faceţi ceva mult mai primitiv: mergeți desculți. Deși poate părea ciudat, nu vă puteți imagina cât de benefic este pentru eliberarea stresului din picioarele noastre. Așa că încercați, din când în când, să vă plimbați desculţi puțin în interior sau în grădină sau terasa proprie.

7 – Cântatul: previne răceala

Cântatul, ştim cu toţii, poate îmbunătăți în mod semnificativ starea noastră de sănătate. Cu toate acestea, de data aceasta nu mă refer doar la cântând de unul singur, ci mai degrabă să cântăm cu alți oameni, deoarece această activitate necesită mai multă coordonare. Studiile au arătat că grupurile care cântă împreună pot crește nivelul de imunoglobulinăA (IgA). Acesta este un anticorp prezent în lacrimi, salivă, secreţii respiratorii, gastrointestinale şi urogenitale, care împiedică dezvoltarea infecţiilor bacteriene și virale.

Oamenii de știință spun că oamenii care cântă într-un grup au nivelul de stres mai mic și starea de spirit îmbunătăţită. Ambele contribuie la un sistem imunitar sănătos.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *