Dovleacul are o mulţime de beneficii pentru organismul tău. Pulpa sa conţine vitamina C, vitamina A şi vitamina E. Acestea au efect antioxidant, purificator, ajută la regenerarea pielii şi a părului.
Inspirația pentru această mască din dovleac, de faţă (şi pentru articol😀) a venit de fapt dintr-o cremă hidratantă de dovleac pe care am văzut-o într-o revistă. Cum abia a trecut Halloween-ul, cred că mai toată lumea are dovleac rămas, mai ales că este şi sezonul lor.
Majoritatea ingredientelor conţinute de respectiva mască din dovleac le aveam în bucătărie, mai puţin acele ingrediente cu denumiri de nu le poţi pronunţa, aşa că am început să experimentez diferite combinaţii… Și cea mai simplă formulă sa dovedit a fi favorita mea. Îmi face pielea să se simtă grozav, durează doar un minut pentru a face, și – mai presus de toate – cere numai trei ingrediente ușoare!
Mască de faţă din dovleac şi miere
Ingrediente
-Dovleac, (ras sau fiert făcut piure-amândouă metodele sunt la fel de bune)
-Miere
-O lămâie coaptă suculentă.
(Vedeți, cred că ați putea avea deja aceste ingrediente și în bucătăria dvs.)?
De ce doar acestea trei?
- În primul rând, miere. Puteți face această mască de față cu miere obișnuită. Dar dacă poți, recomand insistent să plătești un pic mai mult pentru un borcan de miere brută. Mierea brută este mai groasă decât mierea obișnuită, iar din cercetările pe care le-am făcut (pe ici, pe colo) spun că este mult mai bună pentru piele. Este antibacterian natural (bun pentru prevenirea acneei), este plină de antioxidanţi (bună pentru antiîmbătrânire) şi conţine în mod natural acid gluconic (un alfa-hidroxid acid uşor care poate creşte turnover-ul celulelor şi ajută la luminarea tenului, reduce cicatricile și petele). Îmi place mai mult, totuși, pentru că este un hidratant grozav.
- În al doilea rând, să vorbim despre dovleac. În plus faţă de a fi absolut delicios de mâncat, cercetatorii spun că dovleacul este extra-benefic pentru piele, de asemenea oferă strălucire părului. În plus, este plin de vitaminele A și C, care pot stimula producția de colagen și sunt populare în combaterea ridurilor.
- În al treilea rând, suc proaspăt de lămâie! Sigur experimentați cu acest ingredient și evaluați dacă se simte bine pe piele. Dar îmi place foarte mult pentru că este un „înălbitor” natural pentru piele (excelent pentru petele de vârstă şi nu numai), este și antibacterian, iar acidul citric este un exfoliant natural care poate ajuta la eliminarea stratului superior al celulelor moarte ale pielii.
Această mască din dovleac este făcută cu 3 ingrediente și durează doar foarte puţin timp pentru a o face!
Preparare
Pentru a face această mască, pur și simplu amestecați toate cele trei ingrediente. (Vă recomand să faceți doar un singur lot, dar dacă faceți un lot dublu sau triplu, păstrați în frigider doar pentru câteva zile). Apoi, aplicați-o într-un strat uniform pe toată fața și lăsați-o să stea pentru aproximativ 10 -15 minute și clătiți cu apă rece. Repetați aproximativ o dată pe săptămână sau ori de câte ori doriți.
Sunt un fan al ei, și iubesc cât de repede și moale și strălucitoare face pielea după aceea. Și bineînțeles, trebuie să spun că iubesc toată aroma dulce de dovleac.
Mască pentru păr din dovleac
Să nu uităm de păr. Şi acesta are nevoie de îngrijire specială la fel ca şi pielea.
Această mască din dovleac este potrivită pentru toate tipurile de păr, grăbeşte regenerarea firelor, accelerează creşterea lor şi reduce căderea podoabei capilare.
Ingrediente
- 1 cană de dovleac copt sau fiert
-
4 linguriţe de ulei de măsline
-
1/4 cană de apă
-
1 ceaşcă de iaurt natural
-
2 linguri de miere.
Preparare
Amestecă dovleacul copt(fiert) cu celelalte ingrediente şi aplică masca pe părul curat. Înveleşte-l apoi cu o cască şi lasă masca să acţioneze timp de 15 minute (sau mai mult, dacă doreşti). La final, clăteşte părul cu apă caldă şi spală-l ca de obicei.
Sper că v-au plăcut aceste măşti şi aştept sugestii pentru alte articole.
Vă aştept! 😉
4 răspunsuri la “Mască din dovleac pentru faţă şi păr”
Nu stiam ca dovleacul are asemenea întrebuințari. Multumesc de informatii! 🙂
Ador dovlecii! E bine venita reteta de de masca. Iti multmesc pentru idee..
Sunt adepta măștilor naturale, în detrimentul celor cu ingrediente chimice sau care pot provoca alergii. Eu mai folosesc pepene galben sau roșu pentru față, sau chiar piersică. Aplic pe ten, apoi după câteva minte, clătesc cu apă.
Nu am mai folosit demult mască de păr făcută în casă, trebuie să încep să folosesc din nou.