Creșterea treptată a rezistenței la radiaţii UV în mod natural


 

 

Pentru cei care iubesc să lucreze sau să trăiască în aer liber, expunerea la soare este o parte inevitabilă a vieții de zi cu zi. Dacă petreceţi mult timp în aer liber, probabil sunteți deja conștienți de pericolele radiaţiilor UV și de daunele pe care le poate provoca pielii.

Contrar credintei populare, pentru protejarea corpului şi evitarea arsurilor solare nu este vorba numai despre acoperirea dumneavoastră cu creme de protecţie solară înainte de a merge în aer liber. Într-adevăr, există multe modalități de îmbunătățire a rezistenței UV a pielii din interior.

Următoarele sunt 15 dintre cele mai bune modalități de a crește rezistența UV la nivelul pielii, care lucrează împreună pentru a vă proteja corpul de arsuri și alte efecte secundare dăunătoare prelungite la expunerea la radiații ultraviolete.

1. Mâncaţi multe roșii

Prima hrană pe care am învăţat-o ​​vreodată care, în mod natural, creşte rezistenţa la radiaţii UV a pielii a fost piureul de roşii. Împreună cu roșiile uscate la soare, este una dintre cele mai puternice surse ale licopenului antioxidant despre care știm! Oamenii care trăiesc în stilul de viață Paleo sunt familiarizați în mod cert cu beneficiile de sănătate ale acestui super-antioxidant, inclusiv faptul că nu suferă arsuri solare aproape la fel de repede ca și înainte de a începe să-l mănânce cu regularitate.

2. Creșteți consumul de vitamina D

Vitamina D este una dintre principalele componente responsabile pentru producerea pigmentării pielii (adică, dezvoltarea unui bronz). Organismul uman își produce în mod natural propria vitamină D atunci când pielea este expusă la lumina soarelui. Cu toate acestea, dacă doriți să completați vitamina D înainte de a ieși la soare, există câteva moduri de a face acest lucru. Suplimentele precum uleiul de ficat de fermenți de cod este în mod natural bogat în vitamina D. Puteți obține, de asemenea, „vitamina soarelui” prin consumul de pești grași cum ar fi somonul, tonul și macroul.

3. Bucurați-vă de cartofii dulci

Cartoful dulce este una dintre cele mai bogate surse de hrană a vitaminei A antioxidante care hrănește pielea, precum și o sursă puternică de licopen. Consumul unui cartof dulce sau doi în fiecare săptămână va crește capacitatea corpului tău de a rezista arsurilor solare și a altor forme de deteriorare UV. Nu numai că, vitaminele, mineralele și antioxidanții prezenți în mod natural în cartofi dulci, îmbunătățesc de asemenea producția de colagen care poate face pielea să arate mai tânără și mai sănătoasă.

Deoarece vitamina A este solubilă în grăsimi, puteți crește capacitatea corpului de a absorbi acest nutrient important adăugând o lingură de ulei de nucă de cocos sau unt natural la cartofii dumneavoastră dulci.

4. Migdale și unt de migdale

Migdalele și alimentele obținute din migdale crude (ca untul de migdale delicios!) sunt una dintre cele mai bune surse naturale ale unui alt antioxidant fortificant pentru piele – vitamina E. Ca și cartofii dulci, migdalele și antioxidanții lor asociați nu numai că ajută la prevenirea arsurilor solare și alte forme de deteriorare datorate radiaţiilor UV, dar fac ca pielea să arate și să se simtă grozav!
Migdalele au, de asemenea, avantajele aduse de a fi unele dintre cele mai bune și mai scrumpoase proteine ​​cu un conținut ridicat de proteine, care măresc metabolismul, care vă pot ajuta să pierdeți în greutate în mod natural!

5. Încercaţi salate sau legume verde închis

Alimente cum ar fi spanacul sau castravetele sunt surse puternice de vitamina E (precum migdalele) și vitamina A (cum ar fi cartofii dulci).

Chiar dacă salata verde închis nu vă place, puteți obține în continuare ingrediente nutritive naturale care protejază pielea. Din acest grup alimentar din ierburi proaspete fac parte : leuşteanul, pătrunjelul, salvia sau rozmarinul. Sunt toate alegeri grozave!

6. Reîmprospătați-vă cu rodie

.Rodiile conţin niveluri ridicate de acid ellagic care cresc capacitatea organismului de a produce glutation. Glutation este un antioxidant natural care sa dovedit a crește semnificativ rezistența pielii la radiațiile ultraviolete cu până la 20%!

7. Consumați alimente care conțin acizi grași omega-3

Peştele de apă rece, cum ar fi somonul, macroul sau sardinele, conțin niveluri ridicate de acizi grași omega-3 care îmbunătățesc sănătatea generală a pielii, precum și rezistența naturală a corpului la radiațiile UV. De asemenea, puteți adăuga semințe de in pentru dieta dvs. pentru o excelentă sursă vegetariană a acestui acid gras esențial. Atât semințele de in, cât și uleiul de pește sunt de asemenea disponibile ca suplimente care pot fi administrate zilnic pentru a stimula capacitatea naturală a corpului de a bloca radiațiile ultraviolete.

8. Adăugați mai mult ulei de nucă de cocos la dieta zilnică

Unul din multele beneficii de sănătate ale adăugării de ulei de nucă de cocos la dieta dvs. este că, de asemenea, stimulează capacitatea naturală a pielii de a rezista la daunele provocate de soare. Încercați să amestecați o lingură de ulei de nucă de cocos în cafeaua dvs. de dimineață, folosiți-o pentru a consuma legume în loc de alte uleiuri de gătit sau adăugați ulei de nucă de cocos la alimente în locul untului pentru a ajunge la doza zilnică de super-sănătate!

9. Înlocuiți uleiul vegetal cu grăsimi sănătoase

Dacă doriți să vă îmbunătățiți rezistența la radiații UV natural, veți dori să evitați uleiurile vegetale care conțin cantități nesănătoase de acizi grași omega-6. În locul uleiului vegetal, utilizați grăsimi sănătoase, cum ar fi untul real, uleiul de cocos sau uleiul de măsline, atunci când vă preparați alimentele.

10. Stați departe de carbohidrații simpli

Carbohidrații simpli (pâine albă, paste etc.) provoacă leziuni oxidative în organism și pot reduce drastic capacitatea pielii de a administra expunerea la radiații UV. Dacă doriți să vă îmbunătățiți rezistența naturală la radiațiile ultraviolete, va trebui să evitați cât mai mult posibil alimentele care conțin carbohidrați simpli.

11. Evitați alimentele procesate ori de câte ori este posibil (sau complet!)

Alimentele ambalate prelucrate conțin adesea niveluri ridicate de grăsimi nesănătoase, zaharuri simple și alte substanțe chimice care împiedică capacitatea organismului de a regenera celulele pielii și de a rezista la radiațiile ultraviolete. Aceste alimente „convenționale” sunt, de asemenea, adesea încărcate cu sare, ceea ce duce la deshidratare și va pune amprenta pe piele și alte organe. În loc să ajungeți la alimentele procesate când aveți nevoie de o gustare rapidă, planificați înainte și încercați câteva reţete sănătoase.

12. Înlocuiți băuturile zaharoase cu ceai verde sau negru

Oferiţi-i pielii un impuls de antioxidanți care blochează soarele prin înlocuirea băuturilor dulci cu ceai verde sau negru. Ceaiul verde, în special, este încărcat cu catechine – un grup specific de antioxidanți care s-au dovedit a spori rezistența pielii la radiațiile ultraviolete atunci când este consumat zilnic.

13. Răsfățați-vă cu puţină ciocolată neagră

Ciocolata neagra este o plăcere pe care ar trebui să o savurezi cu o anumită frecvență. Cacao este bine cunoscutǎ ca o sursă puternică de flavanoli, antioxidanți care s-au dovedit a spori capacitatea organismului de a rezista la radiațiile UV, precum și a sănătății globale a pielii.

14. Adăugați mai multe legume crucifere la dietă

Dacă intenționați să creșteți în mod natural rezistența naturală a pielii la afectarea soarelui, veți dori cu siguranță să includeți mai multe legume crucifere în dieta dumneavoastră. Bine cunoscute ca fiind unele dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă, legumele din familia Cruciferae sunt cunoscute datorită proprietăților lor de protecţie a pielii, rezistente la radiatii UV, a compusului organosulf, cunoscut sub numele de sulforaphane – unul dintre cele mai bune remedii naturale împotriva cancerului de piele.

Legumele crucifere includ broccoli, conopidă, varză de Bruxelles, bok choy și varză.

15. Creșterea treptată a rezistenței la radiaţii UV prin construirea unui bronz natural

Odată ce ați început să faceți modificările dietetice necesare, care vor crește în mod natural capacitatea organismului de a rezista la radiațiile UV; veți dori să vă îmbunătățiți în continuare potențialul de blocare a soarelui prin crearea unui bronz. Începeți lent – doar 10 până la 20 de minute pe zi, fără a utiliza protecție solară – până când aveți un bronz de bază frumos. Odată ce pielea începe să se întunece, veți descoperi că vă bronzaţi mult mai ușor și veți fi mai puțin dependenți de creme de protecţie solară decât ați crezut vreodată.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *