Ce NU trebuie să-i faceţi PĂRULUI


 

Toţi facem greşeli în îngrijirea părului, poate din grabă, neatenţie sau pur şi simplu nu ştim.Dar cel mai bine este să ştim care sunt aceste greşeli, cum ne afectează părul şi cum trebuie să le evităm în viitor. Evaluaţi şi eliminați aceste erori, iar cel mai important, dacă ţineți la părul vostru, nu faceţi exces de produse.

 

 

1.Nu îți perii părul înainte de a te spăla pe cap.

 

Atunci când părul este încâlcit înainte de baie, murdăria nu este îndepărtată complet. În plus, atunci când este ud, părul este mult mai fragil. Dacă îl periaţi în acest stadiu există toate șansele să îl deterioraţi.

 

2.Folosiţi prea mult şampon.

 

Cel mai mare pericol de supradozare cu șampon este că înfundă porii. Așa este, acesta va împiedica respirația foliculului de păr și, odată blocaţi, porii de pe scalp vor intra în forță pentru a elimina produsul producând mai mult ulei, pentru a se proteja. Cel mai bine este să spălaţi părul o dată la 3-4 zile.

 

3.Nu folosiţi corect masca de păr.

 

Aceasta nu se aplică pe părul ud. Pentru ca acest produs să aibă vreun efect, trebuie să îl aplicăm pe părul umed. De aceea este indicat să umezim părul cu un prosop, apoi să îl pieptănăm (începem cu vârfurile, apoi înaintam către rădăcină). Imediat aplicăm masca de păr şi o lăsăm să acţioneze maxim 5 minute. Această rutină se continuă cu spălarea părului cu şampon şi aplicarea unui balsam hrănitor.

 

4.Condiţionaţi doar anumite părți ale părului.

 

Este o convingere larg acceptată că trebuie să condiționăm doar jumătatea inferioară a părului nostru de la lungimile medii,  pentru a evita ca părul să fie îngreunat de balsam. În realitate, totuși, părul fin este foarte fragil și are nevoie de sprijinul suplimentar al unui balsam zilnic. „Părul este cel mai slab când este umed și poate să se extindă cu până la 30% mai mult, ceea ce îl face predispus la spargere”, explică omologul principal Pantene Emily Overton. Soluția este de a folosi un balsam light de la rădăcini la vârfuri care hidratează și întărește părul fără să îl încarce.

 

5.Folosiţi un prosop pentru uscarea părului.

 

Folosirea unui prosop de baie este considerată metoda standard de a usca părul după spălare, dar dacă este făcută incorect, este practic cea mai rapidă cale de rupere și încrețire. Prosopul trebuie folosit doar pentru a îndepărta surplusul de apă, apăsând uşor pe firele de păr, şi nu frecându-le. De asemenea, nu trebuie să stăm mult timp cu prosopul pe cap după duş.

 

6.Vă uscați părul când este prea umed.

 

Credeți sau nu, părul ar trebui să fie aproximativ 60% uscat înainte de a începe să intrați cu uscătorul în el. Cu cât părul este mai expus la căldură, cu atât mai multe daune pot apărea şi părul este cel mai probabil sa se înfoaie în timp ce încercaţi să-l uscaţi. Încercați să absorbiți cât mai multă umiditate cu un prosop sau o cârpă înainte să ridicați uscătorul de aer și să așteptați 15-20 de minute după duș pentru a da părului o șansă de uscare.

 

7.Utilizați o perie greșită pentru a vă usca.

 

Iată ce se întâmplă când folosiți o perie metalică când uscați părul: metalul se supraîncălzește. Acest lucru nu numai că poate provoca deteriorarea deteriorării, dar poate și să ardă părul. Alegeți întotdeauna o perie care este utilizată împreună cu uneltele de căldură ( placa de păr, ondulatorul, etc.) cum ar fi cele cu peri de mistreț, care asigură o aderență excelentă fără supraîncălzire.

 

8.Țineți greșit peria când uscați.

 

Dacă țineți uscătorul de păr cu mâna dvs. dominantă și lucrați peria cu cea mai slabă, nu sunteți singurii, dar nu e bine. În timp ce este mai natural să țineți elementul mai mare și mai greu cu mâna mai puternică, aveți nevoie de o mai bună dexteritate a mâinii dvs. dominante pentru a manevra mai bine peria. Încercaţi să faceți acest lucru în mod corect și veți vedea că va fi mai uşor şi veţi termina treaba mai repede.

 

9.Săriţi peste tratamentele de condiţionare săptămânale.

 

Femeile nu folosesc în mod corespunzător un balsam de zi cu zi, așa că este important să folosiți un tratament săptămânal profund pentru a compensa acest lucru și pentru a menține părul sănătos și strălucitor. Suprafața părului este alcătuită din cuticule de păr suprapuse, asemănătoare cu modul în care plăcile sunt stratificate pe un acoperiș. Atunci când părul este deteriorat, aceste cuticule mici se ridică sau se rup, ceea ce provoacă, spargere și aspectul acela neplăcut fără strălucire. Un tratament de condiționare profundă va ajuta la umplerea orificiilor și la repararea patch-urilor grosiere, astfel încât părul este moale, strălucitor și ușor de manevrat.

 

10.Folosiți produse pe bază de silicon.

 

Siliconul creează iluzia părului sănătos și strălucitor, în timp ce de fapt usucă în continuare părul din interior, ceea ce este la fel de sinistru pe cât pare. Siliconul acoperă părul pentru un finisaj elegant și strălucitor, dar împiedică substanțele nutritive reale de la balsamuri să penetreze firul de păr.

 

11.Folosiți un elastic pentru păr când părul este încă umed.

 

Părul este cel mai fragil atunci când este umed, așa că cel mai rău e să-l prinzi într-o coadă. Folosirea legăturilor de păr va duce, de asemenea, la rupere şi o formă ciudată, odată ce părul s-a uscat … și, în plus, dormitul cu părul umed, este de asemenea o rețetă pentru dezastru. În cazul în care doriţi un păr ondulat, atunci puteţi folosi un balsam sau o cremă de coafat, răsuciți părul în şuviţe de grosimea dorită şi îl lăsaţi aşa până dimineaţa.

 

12.Nu permiteți fiecărei secțiuni de păr să se stabilească după uscare.

 

Dacă doriți o coafură cu stil, trebuie să lăsați părul rece în formație pentru a păstra forma dorită. Atunci când răsuciți părul în jurul periei rotunde și îl eliberați imediat, nu îi dați părului șansa de a-și stabili locul. Pe măsură ce terminați o secțiune, lăsați părul să se răcească în forma dorită, fie lăsându-l să stea pe perie, fie ținându-l în poziție cu mâna.

 

13.Nu vă uscați complet părul.

 

Dacă părul tău pare să devină frizzy și să cadă plat la doar câteva minute după uscare cu feonul, atunci este foarte probabil că pur și simplu nu-ți usuci părul pe deplin. În cazul în care părul dvs. arată uscat, dar se simte rece la atingere, este un semn că e încă ud, deci asigurați-vă că fiecare secțiune a fost uscată la temperatura camerei după uscarea prin suflare. Este singura modalitate de a te proteja de părul încreţit inestetic.

 

14.Vopsiţi părul prea des.

 

Persoanele care cred că au nevoie de culoare la fiecare patru până la şase săptămâni, se înşală. „Nu este bine pentru părul lor sau pentru portofel „, spun stiliştii. Doamnele sau domnii, care obişnuiesc să îşi coloreze părul, ar trebui să aștepte atâta timp cât se poate, şi să se vopsească numai dacă este neapărat necesar.

 

15.Nu vă tundeţi suficient de des.

 

Singura soluţie eficientă pentru firele despicate ale părului este să prevenim apariţia acestora (evitând spălarea excesivă, uscarea cu prosopul sau folosirea instrumentelor de coafat). O modalitate temporară pentru a ascunde firele despicate este folosirea unui produs ce conţine ceară de albine sau a uleiului de argan în această zonă însă cea mai bună şi eficientă metodă este tăierea părului înainte ca aceasta să se despice (1-2 cm la un interval regulat stabilit de dumneavoastră).

 

16.Nu folosiţi produse specifice tipului de păr.

 

Părul are nevoie de produse de îngrijire specifice tipului lui. Dacă ai un păr tern şi uscat, atunci e bine să foloseşti produse care să îl hidrateze. Dacă ai părul vopsit, trebuie sa foloseşti produse care să îl hrănească şi să îi păstreze culoarea cât mai mult timp. Dacă ai un păr lipsit de volum, foloseşte un balsam pentru volum, şi tot aşa. De asemenea, părul are nevoie de îngrijire împotriva razelor UV pe tot parcursul anului, deci e indicat să foloseşti şi un astfel de produs.

 

Nu exageraţi cu produsele de îngrijire a părului! 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *