Vitamine şi nutrienţi pentru o piele strălucitoare


Femeile își doresc să aibă o piele catifelată și strălucitoare, specialiştii în cosmetică sunt de părere că pentru a obține un ten sănătos sunt importante alimentele pe care le consumăm.

Ritualurile de îngrijire sunt esențiale pentru a avea un ten lipsit de probleme. Cu toate acestea, cremele și loțiunile pe care le folosim nu vor avea efectele pe care ni le dorim atât timp cât  nu avem grijă de tenul nostru și din interior. Poate părea ciudat, însă alimentele pe care le consumăm își pot pune puternic amprenta asupra modului în care arată pielea noastră. Astfel, o dietă bogată în alimente proaspete, grăsimi sănătoase,ce conţin vitamine şi nutrienţii de care avem nevoie și o bună hidratare reprezintă cheia pentru a obține un ten sănătos, potrivit dailymail.co.uk. 

Cele mai importante vitamine de care are nevoie tenul sunt vitaminele A, C și E. Acestea se găsesc în cantiăți mari în legume, fructe și semințe, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească din alimentația zilnică.  Mai mult, specialiștii sunt de părere că ar trebui să ne ghidăm după o regulă simplă atunci când alegem alimentele pe care urmează să le consumăm. Astfel, cu cât ele au o culoare mai puternică, cu atât sunt mai bogate în nutrienți și au un efect benefic asupra organismului.

Dintre cele trei vitamine importante pentru organism, un rol vital îl are vitamina C. Aceasta este responsabilă pentru regenerarea celulară și ajută la prevenirea distrugerii celulelor existente la nivelul pielii. Mai mult, alimentele bogate în antioxidanți ca portocalele, afinele sau căpșunile încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii.

Un consum între 40 și 60 de grame de grăsimi sănătoase este recomandat de nutriționiști. Aceste grăsimi se regăsesc în pește, dar și în semințe.

Nutriționiștii recomandă introducerea proteinelor în alimentație. Astfel, carnea roșie și fructele de mare sunt bogate în zinc și proteine, iar ele ajută în procesul de formare a unor celule noi pe suprafața pielii.

Cel mai important lucru pentru a avea un ten strălucitor este o hidratare corectă. Medicii recomandată consumul a 2 litri de apă pe zi, aceasta având efecte beneficie asupra întregului organism.

Sursa: avantaje.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *