Vitamina A. Consumă această vitamină necesară pentru o vedere bună


Astăzi vei învăța care sunt cele mai importante surse de vitamina A.

Este cunoscută sub numele de „vitamina vederii” încă de pe vremea lui Hippocrate, care o recomanda mai ales copiilor cu o vedere slabă.

Este una dintre cele mai importante vitamine pentru a păstra sănătatea ochilor tăi.

Însă eficiența vitaminei A este necesară mai ales retinei pentru că ajută la îmbunătățirea vederii periferice și a vederii nocturne.

Dacă vederea ta se adaptează mai greu la întuneric sau când conduci la amurg, atunci ai un deficit de vitamina A.

Această vitamină se întâlnește atât în sursele vegetale sub numele de betacaroten, cât și în cele animale sub numele de retinol.

Betacarotenul este cel care dă culoarea portocalie sau galbenă a fructelor și legumelor.

Se găsește de asemenea în legumele cu frunze verzi, iar culoarea betacarotenului este mascată de prezența clorofilei.

Surse de vitamina A

Surse de betacaroten/vitamina A:

Morcovi
Caise proaspete şi uscate
Dovleac
Afine
Caise
Varză
Frunze și flori de păpădie
Verdețuri

Atunci când consumi fructe şi legume bogate în betacaroten, corpul va transforma această provitamină în vitamina A, doar în cantitatea necesară. Surplusul se va elimina și astfel se va evita orice pericol de toxicitate.

În schimb, retinolul, care este o formă brută a vitaminei A și care este prezent mai ales în ficat, unt, lactate și gălbenuș de ou, trebuie consumat cu moderație, deoarece corpul va elimina foarte greu surplusul și poate deveni toxic.

În corpul uman vitamina A este depozitată cu preponderență în ficat. Când rezervele de vitamina A din corpul tău scad, organismul își va extrage necesarul pentru ochi din ficat.

Trebuie să acorzi o atenție deosebită modului în care gătești alimentele, deoarece vitamina A este distrusă de temperaturile ridicate sau când se oxidează.

Ai grijă de ochii tăi!

Acum, îți recomand să continui procesul pentru îmbunătățirea vederii tale, apăsând un click pe link-ul următor și vezi ce mai poți învăța la seminarul pentru îmbunătățirea vederii: https://educatiavederii.ro/seminar/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *