Usturoi, te scapă de multe probleme


Ştiu că atunci când auziţi de usturoi,  vă vine în minte şi mirosul lui pătrunzător, însă acesta a fost şi va rămâne cel mai puternic antibiotic natural din lume. Acesta conţine peste 200 de tipuri de ingrediente biologic-active precum şi vitamine, minerale, aminoacizi şi enzime.

Usturoiul are numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi :

 

– ajută la buna funcţionare a sistemului cardiovascular, prevenind astfel bolile de inimă;

– posedă un puternic efect antibiotic, prevenind si tratând infecţiile;

– contribuie la procesul digestiei;

– previne diabetul zaharat;

– ajută la slăbit;

– oferă protecţie faţă de agenţii cancerigeni, prevenind cancerul;

– scade nivelul de colesterol rău (LDL) si creşte nivelul de colesterol bun (HDL), intr-o perioadă de timp relativ scurtă;

– contribuie la dizolvarea cheagurilor de sânge care pot cauza infarct miocardic si accident vascular cerebral;

– usturoiul inhibă dezvoltarea sau chiar distruge mai multe tipuri de bacterii, inclusiv stafilococi şi salmonella, precum si multe dintre ciupercile cauzatoare de micoze.

În continuare o să vă arăt unele măşti şi reţete cu usturoi.

    Mască pentru ten cu usturoi şi aloe vera

Această mască are proprietăţi antibacteriene şi este foarte eficientă în tratamentul acneei. În amestec cu gelul de aloe vera, plantă despre care s-a dovedit că ajută la vindecarea tenului cu acnee, usturoiul te va scăpa de această neplăcere. Se pisează doi-trei căţei de usturoi şi se adaugă o linguriţă de gel de aloe vera. Masca se aplică zonele afectate si se lasă să acţioneze 10 minute .

    Mască pentru închiderea porilor şi reducerea ridurilor 

 Masca aceasta se face din 2-3 căței de ustoroi si o jumătate de roşie pasată. Se întinde în strat subţire peste faţă și  se lasă 20 de minute. Usturoiul şi roşia au calitatea de a inchide porii şi de a întinde pielea, oferindu-i elasticitate şi luminozitate. 

    Tratament picior de atlet

 Pentru piciorul de atlet, se zdrobesc câțiva căței de usturoi, sau se toacă, și se aplică pe zona afectată peste noapte. Dimineața se spală piciorul și se acoperă cu un ciorap. Acest procedeu se repetă timp de câteva zile, până la dispariția roșelii și mâncărimilor.

    Reţetă pentru tuse, tuberculoza,bronşită 

 Soluţia de usturoi cu alcool duce la scăderea expectoraţiei şi ameliorează starea generală; lăsaţi la macerat 100 g de usturoi în 100 g de alcool de 90 de grade, timp de două săptămâni. Agitaţi în fiecare zi flaconul. Strecuraţi lichidul cu multă grijă. Se iau 20 până la 30 de picături, de două ori pe zi, dizolvate în puţină apă. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *