Uleiul esenţial de pin


Uleiul esenţial de pin este un ulei esenţial incolor, uneori ajungând pâna la culoarea galben pal. În funcţie de sursa de provenienţă, uleiul esenţial de pin poate avea un parfum proaspăt, pământiu, de pădure, balsamic sau uscat.

De asemenea, numit şi ulei de frunze de brad, acest ulei nu trebuie confundat cu uleiul de nuci de pin. Uleiul de nuci de pin este un ulei vegetal folosit in principal la gătit. Acesta este derivat din semintele de pin.

  Una dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate a uleiului de pin este rolul său in tratarea diferitelor probleme ale pielii. Dermatologii, de multe ori, prescriu uleiul in tratarea psoriazisului, a mancarimilor, coşurilor, eczemelor, bolilor de piele, scabiei, rănilor sau puricilor. Uleiul de pin vă oferă un echilibru şi poate actiona ca un antioxidant impotriva radicalilor liberi, care pot avea un impact negativ asupra starii de sănătate a pielii. Radicalii liberi atacă celulele sănătoase şi pot provoca pielii daune, rezultand o îmbătrânire prematura sau riduri. Uleiul de pin poate combate aceste efecte negative.El ,fiind antibacterial, poate fi utilizat şi la :

1.parfumuri sau uleiuri de masaj

2.creşterea activităţii metabolismului

3.împotriva durerilor fiind şi un bun antiinflamator 

4.tratarea tusei

5.împotriva tensiunilor cauzate de stres

6.infecţii ale tractului urinar 

7.antiseptic în caz de accident

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *