Uleiul esențial de cimbru


Studii recente sugerează că uleiul esențial de cimbru acționează ca un agent puternic antiseptic și antibacterian cu spectru larg, antifungic si antiinflamator pentru piele. Eficacitatea sa se datorează în principal compusului său activ numit timol.

Acest compus oferă proprietăți antiseptice și antibacteriene puternice care pot reduce durerea. În trecut, uleiul de cimbru era utilizat pentru a reduce durerea.

Uleiul esențial de cimbru este un analgezic mai bun decât Ibuprofenul!

Potrivit unui studiu iranian, uleiul esențial de cimbru acționează ca un analgezic natural și oferă rezultate și mai bune decât medicamentele utilizate în mod obișnuit pentru ameliorarea durerii, cum ar fi Ibuprofenul.

Studiul a inclus 84 de femei, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, cu dismenoree primară, un sindrom menstrual greu care se caracterizează prin crampe dureroase, dureri de cap, dureri de spate, amețeală și greață. De obicei, dismenoreea primară afectează femeile tinere după 2 ani de menstruație. Nu provoacă dureri pelvine în celelalte părți ale ciclului menstrual.

Femeile au fost împărțite în 2 grupe. Primului grup i sa dat cimbru, în timp ce celui de-al doilea i sa administrat Ibuprofen. Deși Ibuprofenul a ajutat, grupul care a primit cimbru a avut rezultate mult mai bune.

Uleiul esențial de cimbru și beneficiile sale în sănătate:

– Proprietăți antiseptice

Uleiul esențial de cimbru oferă proprietăți antiseptice puternice care pot preveni infecțiile ranilor și pot accelera recuperarea pielii. Eficacitatea sa se datorează conținutului ridicat de camfen și cariofilină.

– Un tonic natural

Uleiul de cimbru stimulează circulația și îmbunătățește funcția sistemului digestiv, cardiovascular, scheletic și circulator, consolidând în același timp sistemul imunitar.

Poate fi folosit și ca tonic pentru a îmbunătăți calitatea și sănătatea părului și a pielii. Uleiul esențial de cimbru ucide paraziții și împiedică insectele să intre în casa ta.

– Reduce tensiunea arterială crescută

Sa demonstrat că uleiul de cimbru scutește hipertensiunea arterială și reduce riscul bolilor cardiovasculare.

– Remediu antireumatic

Reumatismul, artrita și guta apar ca urmare a circulației necorespunzătoare și a nivelurilor ridicate ale acidului uric. Din fericire, uleiul esențial de cimbru este foarte util în ambele cazuri. Are capacitatea de a vă îmbunătăți circulația și de a vă ajuta în procesul de eliminare, reducând astfel durerea cauzată de aceste boli.

– Bun dezinfectant

Uleiul esențial de cimbru distruge ciuperca de unghii și este foarte benefic în caz de candidoză, vaginită și infecții ale tractului urinar și vezicii urinare. Puteți să-l utilizați pentru a pregăti dezinfectant de mână de casă sau pentru a îndepărta pesticidele de pe produse.

Se combină cu uleiuri de transport, cum ar fi ulei de nucă de cocos, ulei de măsline sau de jojoba, uleiul esențial de cimbru poate fi folosit ca o soluție eficientă pentru alopecia areata. Se recomandă utilizarea uleiului în amestecuri. Oferă cele mai bune rezultate atunci când este combinat cu ulei esențial de lămâie, bergamot, grapefruit, pin și ulei de rozmarin.

Pentru uleiuri sau alte produse naturiste puteți intra mai jos pe Organik.ro.


12 răspunsuri la “Uleiul esențial de cimbru”

  1. Chiar nu stiam lucrurile acestea despre uleiul de cimbru. O sa iau si eu sa il pun in umidificator. Multumesc ptr articol.

  2. N-am mai auzit de ulei de cimbru pana acum. Și din câte îmi spui este foarte benefic. O sa încerc și eu.

  3. Habar n-aveam ca exista ulei de cimbru, ce sa mai zic despre beneficiile lui.
    Am sa il recomand mamei pentru problemele reumatice.

  4. Abia aștept să ajung la Farmacia Tei și să mă aprovizionez cu uleiuri și tot felul de minunății. Locul ăla e ca un Disneyland al sănătății. Știam despre uleiul de cimbru. Când sunt la raft, analizez cu google-ul în mână etichetele sticluțelor!

  5. stiu despre proprietatile lui si chiar exista si capsule moi ce pot fi inghitite foarte usor, multumim de articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *