Ser pentru reparare şi creşterea părului


 

 

Majoritatea produselor pentru creşterea părului și a altor produse de îngrijire personală conțin o listă întreagă de ingrediente, printre care se numără de obicei o serie de toxine și substanțe chimice nocive. Nu numai că dăunează la utilizarea pe termen lung, dar pot fi și extrem de scumpe.

Multe dintre acestea conţin silicon pentru a crea iluzia părului neted și sănătos, care aduce și alte probleme. Părul poate deveni chiar „dependent” de silicon, dependent de stratul său sintetic, și va înceta să producă propriile emoliente naturale.

Desigur, părul strălucitor, lung și sănătos nu este uşor de obţinut. Între influențele de mediu, dieta noastră, tot ceea ce ţine de șamponarea și căldura intensă, părul nostru suferă.
Deci, ce poate face o fată dacă nu vrea să-și supună corpul substanțelor potențial periculoase pentru a obține cosiţele lungi și sănătoase pe care le dorește?

Fă-ți propriile produse de îngrijire a părului, bineînțeles. Este uimitor ce pot face câteva uleiuri naturale și benefice! Nu numai că veți economisi o cantitate de bani, dar puteți afla că realizarea propriului ser de reparații și creșterea părului este mult mai eficientă decât mărcile cumpărate de magazine. Este o modalitate simplă, frugală și extraordinară de a reduce expunerea la toxine.

Să ne uităm la beneficiile specifice ale uleiurilor incluse în instrucțiunile care vor urma, astfel încât să înțelegeți exact de ce fiecare dintre ele este atât de important pentru a obține beneficii maxime.

Ulei de nucă de cocos fracționat

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai bune alimente de pe piață astăzi. Uleiul din acest fruct tropical se bucură de timpul său în lumina reflectoarelor pentru un motiv bun. Este incredibil de versatil, oferind o multitudine de beneficii pentru sănătate atunci când este consumat, și există o gamă largă de modalități de utilizare a acestuia atunci când este vorba de îngrijire personală și frumusețe.

Indiferent dacă este folosit ca ingredient de gătit sau ca emolient într-o loțiune, uleiul de cocos oferă numeroase aplicații utile. Atunci când este utilizat pentru tratamente de înfrumusețare, mulți experți recomandă utilizarea uleiului de cocos fracționat. Este mai uşor în consistență și a fost procesat pentru a elimina unele dintre trigliceridele sale, ceea ce îl face lichid la temperatura camerei. Îndepărtarea acestora contribuie la îmbunătățirea stabilității uleiului și la creșterea duratei de conservare.

Uleiul de cocos fracționat are, de asemenea, un volum mai mare de acid caprilic şi capric, ce ajută la crearea unei acțiuni antioxidante și mai puternice. Acest lucru îl face ideal pentru utilizarea pe păr uscat, deteriorat. Deoarece uleiul fracționat are o greutate moleculară mică, acesta poate penetra mai ușor și arborele de păr.

Uleiul de nucă de cocos este cunoscut pentru că ajută la îmbunătățirea sănătății scalpului, combate infecțiile și ciupercile, pentru că susține creșterea părului, toate în timp ce hidratează, adăugând volum și strălucire.

Ylang Ylang ulei esențial

Uleiul esenţial de ylang ylang este derivat din petalele de flori din arborele tropical ylang ylang și a fost foarte căutat după secole, datorită efectului său natural de îngroșare a firului de păr. Ajută la echilibrarea producției de ulei pentru toate tipurile de piele și, atunci când este folosit pe păr și scalp, stimulează chiar și creșterea părului. Acesta ajută la îmbunătățirea aspectului părului făcându-l să strălucească și poate chiar să împiedice încurcarea și apariţia mătreţei.

Ulei esențial de rozmarin

Această plantă aromatică folosită în mod obișnuit în gătit oferă, de asemenea, beneficii semnificative părului, inclusiv capacitatea de a stimula creșterea. Unii oameni l-au folosit în mod eficient pentru a preveni chelia, încetinind acele fire de gri gri și tratând mătreața și scalpul uscat. Una dintre efectele sale mai imediate include oprirea caderii parului care apare adesea cu șamponarea.

Unul dintre motivele pentru care rozmarinul este atât de important este că este ambalat cu antioxidanți puternici. De fapt, un studiu din 2012, publicat în Jurnalul Internațional de Biotehnologie, a constatat că rozmarinul are valori antibacteriene și antiinflamatoare superioare față de alte plante aromatice cum ar fi oregano, cimbru, menta sau busuioc. Antioxidanții din uleiul esențial de rozmarin ajută la lupta împotriva daunelor provocate de un număr de factori, inclusiv poluarea și utilizarea de produse chimice dure. Acești antioxidanţi sunt ceea ce îl fac atât de util pentru prevenirea căderii părului și contribuie la o creștere mai rapidă a acestuia. Când este aplicat pe scalp, creşte fluxul de sânge, aducând substanţe nutritive foliculilor piloşi – când foliculii primesc o cantitate mai mare de sânge bogat în nutrienţi, părul creşte mai sănătos şi mai lung.

Ulei esențial de lavandă

Lavanda nu are doar un miros relaxant, dulce, dar este şi ușoară, liniștitoare și excelentă pentru păr și scalp. Este cunoscută pentru că ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, previne căderea părului şi promovează creşterea părului. Ajută la hidratarea scalpului și la echilibrarea producției de sebum, ceea ce este deosebit de important pentru cei care tind să aibă piele mixtă, cum ar fi pielea grasă lângă fruntea și spatele capului și zone uscate în altă parte. Așa cum oferă și o acțiune antiseptică și antimicrobiană puternică, este minunată pentru a ajuta la controlul mătreţii și chiar la combaterea unei infecții fungice sau bacteriene pe scalp.

Acum că știți de ce sunt folosite toate aceste ingrediente, sunteți gata să vă faceți propriul ser de reparare și creștere a părului?

 

Preparare ser pentru creşterea părului

 

Pur și simplu urmați aceste instrucțiuni:

Ingrediente:

-ulei de nucă de cocos fracționat
-5 picături de ulei esenţial ylang-ylang
-4 picături de ulei esenţial de rozmarin
-5 picături de ulei esenţial de lavanda

Echipament:

-sticlă cu pulverizator de 60 ml

Instrucțiuni:

Umpleți sticla până aproape de partea superioară cu uleiul de cocos fracționat.
Adăugați toate uleiurile esențiale.
Puneți pulverizatorul la sticlă și agitați foarte bine. Asigurați-vă că agitați bine sticla înainte de fiecare utilizare.
Se pulverizează 2 până la 4 spray-uri pe păr după ce faci duș în timp ce părul tău este încă umed și masează părul foarte bine. Dacă folosiți sprayul pe părul uscat, pulverizați aceeași cantitate înainte de a vă coafa părul. Masați uniform și părul și scalpul.
Dacă aveți păr gras, înlocuiți uleiul de cocos fracționat cu apă distilată.


12 răspunsuri la “Ser pentru reparare şi creşterea părului”

  1. Am si notat reteta. Trebuie sa imi fac putin timp pentru a prepara si eu serul pentru par, mai ales ca eu sunt blonda si am nevoie de toata hidratarea din lume. Te pup

  2. Natura ne oferă de fiecare dată soluții! Mulțumesc pentru sfaturi, voi încerca să țin cont de ele!

  3. Noroc ca parul meu creste repede. Altfel si eu folosesc destul de des uleiuri ca si tratament☺️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *