Plante care îți pot aduce moartea


Nu toate plantele pe care le avem în casele noastre sunt atât de inofensive pe cât le considerăm noi. Unele dintre aceste plante, oricât de frumoase sunt, ne pot aduce chiar moartea.

Fiți foarte atenți! Și nu uitați să citiți acest articol complet deoarece puteți avea una chiar în casa dvs.

Plante care îți aduc moartea

1 Lăcrămioara 

Consumul compușilor săi toxici, numiți glicozide cardiace, poate duce la spitalizare persoane cu simptome precum amețeli, vărsături, erupții cutanate și diaree. Dacă sunt lăsate netratate, acele clopote mici pot chiar provoca moartea.

2 Ricin plante

Uleiul de ricin joacă un rol important în multe remedii acasă, însă planta în sine este mai probabil să te omoare în loc să te vindece. Semințele conțin una dintre cele mai otrăvitoare substanțe naturale cunoscute omului. O singură sămânță poate ucide un copil, deoarece proteina toxică, ricina, poate provoca deshidratare severă datorită vărsăturilor și diareii.

3 Crini hemerocallis

Frunzele și florile sunt otrăvitoare și pot provoca arsuri, mâncărimi, amețeli și vărsături (afectează foarte mult și pisicile, doar prin mirosul puternic emanat). Consumul unei cantități mici poate provoca insuficiență renală acută sau moarte.

4 Narcisa galbenă

Bulbii sunt cea mai otrăvitoare parte a acestei plante aparent inofensive, care este prezentă în aproape toate grădinile. O plantă iubită pentru florile sale la început de primăvară, narcisa poate fi foarte periculoasă atunci când bulbii sunt ingerați. Provoacă vomă, diaree, convulsii sau aritmie. Aranjamentele de narcise în ghiveci pot fi foarte periculoase pentru copii, iar bulbii plantați în grădină sunt un pericol pentru câini.

5 Hortensii

Aceste flori populare conțin o toxină care nu este o glumă: cianură. Frunzele și mugurii plantei sunt otrăvitoare pentru cei care le ingerează, ducând la vărsături, dureri abdominale și letargie. Totodată, persoanele cu pielea sensibilă pot suferi de dermatită, dacă îngrijesc hortensia.

6 Oleandru ( leandru )

Ingerarea părţilor plantei duce la: tahicardie, creşterea frecvenţei respiratorii, tulburări gastrice, greţuri şi varsături; tulburări ale sistemului nervos central, somnolenţă puternică sau depresii cu tendinţe de suicid. Toxicitatea extremă este dată de oleandrină, dar planta mai conţine şi alte substanţe fiind otravitoare chiar şi în cantitaţi mici. De aceea, dupa contactul cu orice segment al ei, trebuie spălate imediat măinile. O singură frunză ingerată poate fi fatală unui copil sau unui animal de mici dimensiuni.

7 Rhododendron azalee

Aceste flori frumoase arată perfect pe un gard alb, dar întreaga plantă este foarte toxică. Ingestia unei flori, tulpini sau frunze poate provoca dureri abdominale, dificultăți de respirație, paralizie, comă și chiar moarte.

8 Cucută

Toate părțile cucutei, inclusiv semințele, florile și frunzele sunt otravitoare, putând cauza chiar decesul persoanelor ce le consumă. Efectele și simptomele intoxicației cu această plantă includ urmatoarele manifestări: salivație, senzație de arsură la nivelul tractului digestiv, stare de amețeală, dureri musculare, inflamarea rapidă și rigiditate la nivelul sistemului muscular, ritm cardiac accelerat urmat de scaderea ritmului cardiac, pierderea capacitatii de a vorbi, paralizie, pierderea cunoștinței, insuficiență cardiacă, insuficiență pulmonară și deces.

9 Philodendron

Secreția produsă de această plantă îți poate irita pielea și gura, provocând inflamarea căilor respiratorii, dificultăți de respirare, arsuri și dureri stomacale. Reacțiile severe sunt rare, dar este de preferat să ții philodendronul departe de copii și animale de companie.

10 Dieffenbachia

De asemenea, cunoscută sub numele de trestie de zahăr sălbatică și ureche de elefant, poate fi letală în caz de înghițire, determinând inflamarea căilor respiratorii. Seva plantei, rezultată după ruperi sau tăieri este foarte toxică, putând chiar provoca orbirea dacă vă ștergeți la ochi după ce ați intrat în contact cu aceasta.

11 Omagul

Aceste plante periculoase cresc în Asia, Europa și America de Nord. Datorită florilor, care pot fii purpurii, galbene sau albastre, omagul este cultivat în scopuri decorative.

Dar, deși este frumoasă, este bine să te ții departe de această plantă. Omagul este foarte toxic și poate cauza amorțeală, aritmie cardiacă, tulburări de vedere și chiar și moartea.

12 Ciumăfaia

Această plantă aparent inofensivă este consumată de unele persoane pentru efectele sale psihoactive.
De aceea, intoxicațiile cu ciumăfaie sunt destul de frecvente. Pacienții suferă de delir, hipotermie, tahicardie și manifestă un comportament bizar. Mulți dintre ei dezvoltă fotofobie, care durează câteva zile. Amnezia este un alt efect des întâlnit la cei intoxicați cu ciumăfaie. În general, aceste simptome durează între 24 și 48 de ore, dar în unele cazuri ele pot ține și câteva săptămâni.

13 Brânca-ursului

Brânca-ursului crește în regiunile temperate ale emisferei nordice. De ce sunt aceste plante periculoase? Seva lor este fototoxică. Când intră în contact cu pielea, cauzează inflamații severe. Inițial, pielea devine roșie și prezintă mâncărimi, iar în 48 de ore face bășici. Aceste bășici se transformă în cicatrici negre sau purpurii, care dispar abia în câțiva ani.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *