Mască de faţă pentru tipul tău de ten


Mască de față pentru tipul tău de ten. Tratamente făcute în casă cu ingrediente naturale. Reţete uşoare pentru toate tipurile de ten. Citeşte mai departe să vezi ce uşor îţi faci o mască de ten.

Mască ten uscat

Pasează pulpa unui fruct (căpşună, pară, portocală…) cu câteva picături de ulei de măsline şi aplică amestecul pe faţă. Lasă masca să acţioneze 10-15 minute şi clăteşte tenul cu apă călduţă. Amestecul de vitamine şi nutrientii îţi va menţine pielea hidratată şi catifelată.

Mască ten mixt

Ovăzul este ideal pentru tenul mixt şi cel cu probleme, întrucât este un exfoliant natural, gentil cu tenul, însă eficient în curăţarea acestuia.

Pentru a-ţi face mască cu ovăz pentru ten mixt, prepară mai întâi un terci din fulgi de ovăz fierţi în apă. Mixează alături de o jumătate de măr ras şi o lingură de suc de lămâie. Lasă să acţioneze 15 minute şi clăteşte cu apă călduţă.

Mască ten gras

Argila hidratează şi absoarbe excesul de sebum, fiind cunoscută drept ingredientul perfect pentru tenul cu tendinţe de îngrăşare. Vă propun o mască pentru faţă cu argilă, gălbenuş de ou şi piure de avocado, care va ţine sub control excesul de sebum. Amestecaţi ingredientele, aplicaţi pe faţă 20 minute şi clătiţi.

Mască ten matur

Plantele medicinale au fost şi sunt folosite în continuare atât pentru a păstra sănătatea trupului, cât şi pentru a-i reda frumuseţea. Plantele au multiple beneficii pentru piele, multe dintre ele calmează, hidratează şi tonifiaza tenul şi acţionează pe post de tratament antirid sau antiacneic.

Pentru a realiza o astfel de mască amestecând sucul de la o jumătate de portocală, două linguri de miere, o lingură infuzie de muşeţel, o lingură infuzie de pelin şi 5 picături tinctură de propolis. Amestecul se aplică folosind dischete şi se clăteşte după 30 de minute.


2 răspunsuri la “Mască de faţă pentru tipul tău de ten”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *