Mască de ciocolată pentru un păr extraordinar


 

 

20180404_153147

 

Experții încă nu au stabilit care este cel mai mare beneficiu al ciocolatei pentru păr. Unii cred că principalul factor este prezența în pudra de cacao a unei cantități semnificative de zinc. Acest element chimic este extrem de important pentru organism ca un întreg și, în special, pentru piele și păr. Cu toate acestea, în plus față de zinc, în pulberea de cacao există compuși utili de potasiu și sodiu, fosfor și magneziu, cupru și fier. Și în compoziția vitaminelor există multe vitamine din grupa B și posedând proprietățile vitaminei E antioxidante.

Alcaloidul teobromina, oferind ciocolatei şi cacao amărăciunea specifică, este aproape de cofeină prin acțiune: activează circulația sângelui și metabolismul intracelular.

În procedurile de îngrijire a părului uscat și deteriorat, cosmetologii folosesc pentru masca de ciocolată, unt de cacao, care se topește ușor la temperatura corpului, având un miros ușor de ciocolată. Uleiul este obținut din boabe de cacao și conține o combinație bogată de acizi grași, dintre care o valoare specială este atașată la acihidratul nesaturat – arachidonic, linoleic și linolenic. Acestea se referă la acizii grași polinesaturați omega-3 și omega-6 și chiar au primit „rang” de vitamina F. Dar nu numai ei.

Combinația de acizi grași saturați – stearic, oleic, palmitic – face ca untul de cacao să fie unul dintre mijloacele cele mai eficiente pentru hidratarea intensă a părului şi a pielii, deoarece aceştia penetrează mai bine cuticula de păr și o hrănesc din interior. Se crede, de asemenea, că untul de cacao stimulează foliculii de păr.
Ca rezultat – după cum reiese din următoarele măști de ciocolată pentru păr – crește rezistența părului la pierderea în timpul pieptănării, rezistența la tracțiune, crește volumul și strălucește.

 

Mască pentru păr cu ciocolată și ou

 

Cu părul subțire și uscat, încercați o mască nutritivă, care constă din două linguri de pudră de cacao, gălbenușul de ou crud și două linguri de ulei vegetal (cel mai bine, de măsline, presat la rece).

Cacao trebuie să fie amestecată cu ulei cald și gălbenuș de ou. Trebuie amestecate bine, să ducă la o consistență omogenă și să lubrifieze părul și scalpul. După aplicarea măştii capul trebuie acoperit cu ceva care păstrează caldura, timp de aproximativ o jumătate de oră.

Pentru un rezultat pozitiv vizibil este recomandată această procedură o dată pe săptămână timp de o lună.

 

Mască de păr cu ciocolată şi unt de cacao

 

Indiferent de cauza căderii părului, masca cu ciocolată (pudră de cacao + unt de cacao), gălbenuș și coniac vă va ajuta să întăriți rădăcinile părului și să reduceți intensitatea acestui proces.

Pudra de cacao se prepară în apă fierbinte (aproximativ 50 ml), se adaugă o jumătate de linguriță de unt de cacao, se adaugă un gălbenuș și o lingură de coniac. Totul este bine amestecat și se întinde cald pe pielea scalpului – cu frecare ușoară. Procedaţi tot ca la reţeta anterioară, tot o jumătate de oră.

 

Mască pentru păr cu ciocolată caldă

 

Această mască este destinată părului uscat și normal, cu capete divizate, cu scalp, predispus la uscăciune și mâncărime.

Pudra de cacao (1-2 linguri) se toarnă peste apă foarte fierbinte, după care se adaugă restul componentelor: ulei de măsline (1lingură) și unt de cacao (5 g). Amestecul trebuie să se răcească ușor. Aplicați pe scalp, precum și pe rădăcinile și vârful părului – cu învelire obligatorie timp de 40-45 de minute.

 

Mască de ciocolată și menta

 

Masca CONCEPT Spa cu ciocolată și mentă este realizată în Rusia pentru Wella Professional. Această mască poate ajuta părul fragil, îi dă mai multă putere și strălucire, favorizează creșterea părului și îmbunătățește starea pielii scalpului.

Masca conține apă purificată, unt de cacao, vitamina C, ulei de mentă, unt de shea și vitamina E. Timpul procedurii după aplicarea compoziției pe părul umed este de la 3 la 10 minute.

Enjoy! 😉


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *