Gel dezinfectant de casă


Principalul obiect dorit, împreună cu măștile, este, fără îndoială, dezinfectantul de mână. Acest articol este atât de dorit încât distribuitorii se confruntă cu o cerere excesivă imposibil de susținut.

Acest lucru a provocat faptul, că multe dintre persoane s-au trezit în situația de a fi nevoiți să caute alte alternative, cum ar fi posibilitatea de a face un gel de dezinfectant de casă.

Cum se prepară gelul de dezinfectant de casă?

Internetul, principala sursă de inspirație pentru mulți, este plin de rețete și tutoriale pentru fabricarea de produse igienizatoare de mână de casă. Cu toate acestea, pentru ca gelul de igienizare a mâinilor să fie eficient, trebuie să fie cel puțin 60% alcool.

Ingredientele de bază includ: alcool izopropilic, gel de aloe vera, apă sau săpun lichid. O concentrație de aloe vera de 30% este utilă dacă aveți sensibilitate pe pielea mâinilor; pentru a o proteja.

Pentru a face un dezinfectant de casă, aveți nevoie:

Un recipient de dozare
1/3 gel de Aloe Vera
2/3 alcool izopropilic
8 sau 10 picături de ulei esențial de lavandă (Opțional – puteți alege altul).
lingură
pâlnie
castron

Pas cu pas: Procedura este la fel de simplă precum amestecarea și integrarea tuturor ingredientelor într-un bol. După ce se va face acest lucru, vom folosi pâlnia pentru a umple recipientul de dozare cu gelul de dezinfectare pentru mâini.

Recomandări OMS

Este important să ne amintim că igienizatorul nu este un înlocuitor pentru spălarea corectă a mâinilor cu apă și săpun. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sugerează utilizarea unui produs de dezinfectant de casă în locuri unde nu este disponibilă apă curată sau unde nu sunt disponibile produse dezinfectante de calitate medicală.

Mai mult, eficacitatea acestui produs depinde și de aplicarea corectă a acestuia. În acest sens, OMS recomandă aplicarea gelului dezinfectant pe toată suprafața mâinii, frecarea mâinilor una de alta, așezarea mâinii drepte pe stânga și împletirea degetelor. În cele din urmă, nu uitați să vă frecați degetele mari și așteptați să se usuce.

Pentru o eficacitate cât mai bună, este mai bine să vă spălați pe mâini cu apă și săpun, mai ales dacă sunt vizibil murdare și terminați prin aplicarea gelului de dezinfectare pentru mâini.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *