Gel anti-rid cu acid hialuronic, homemade


 

Haideţi să profităm de cel mai puternic agent hidratant care există în produsele cosmetice noastre – acidul hialuronic. Nu este necesar să spargem puşculiţa pentru trebui să cumpărăm produse comerciale cu conservanți, coloranți, care de asemenea, tind să fie extrem de parfumate cu arome sintetice, nu!
Putem pregăti un gel în câțiva pași adaptat la pielea noastră și gustul nostru, acasă aşa cum avem chef, cu ce aromă de parfum vrem, nutritiv, antirid, cu tot ce are nevoie tenul nostru.
Această posibilitate este doar unul dintre multele avantaje ale pregătirii cremei noastre cosmetice naturale la domiciliu: pe care o putem personaliza și individualiza așa cum ne dorim și la un preț foarte rezonabil. În această rețetă vă învăţ cum ne putem pregăti un anti-rid natural cu gel hialuronic, doar cu ingrediente care oferă pielii noastre numai avantaje.
Această cremă cu acid hialuronic este capabilă să pătrundă adânc în piele și este responsabilă pentru stabilirea hidratării în stratul cornos. Asta face încetinirea pe termen lung a îmbătrânirii pielii. Combinând două tipuri de acid hialuronic în acest ser primiţi un „anti-rid“ cu dublu efect. Sistemul va încetini apariția de noi riduri și netezeşte pentru a reduce vizibilitatea ridurilor existente.
Pe lângă acesta adăugaţi un lung şir de nutrienți pentru piele sub formă de extract de fructe Goji (vitamine, minerale esențiale și oligoelemente, beta-caroten, polizaharide și glicoconjugate cu greutate moleculară mică beta-sitosterol și alți steroli din plante, etc.). Un alt ingredient anti-rid activ puternic, care se adaugă la gelul nostru de este extractul hialuronic Kigelia african a cărui fermitate reîntinereşte ţesutul. Aceste două extracte pot fi considerate ca opționale. Versiunea de bază a gelului hialuronic poate fi utilizată fără extracte, dar prepararea extractelor de plante suplimentare va îmbogăți produsul cosmetic şi va fi chiar mai eficient.

Gel anti-rid cu acid hialuronic

Ingrediente pentru aprox. 100ml:

Faza 1
-5g de alcool (etanol)
-alginat de1gr
-acid hialuronic 0,5g greutate moleculară mare
-acid hialuronic 0,2gr cu greutate moleculară mică

Faza 2
-50gr apă de trandafiri
-50gr de apă distilată

Faza 3
-4 g extract de Kigelia Africana (opțional)
-4 g extract de fructe Goji (opțional)
-conservant natural pentru produse cosmetice
-5 picături de ulei esenţial la alegere

Cum se prepară:

Începeți prin a steriliza toate ustensilele, recipientele cu alcool. Fierbeţi apa(distilată) şi lăsaţi să se răcească. Apa de trandafiri, nu o fierbeţi, numai dacă o aveţi de mai mult timp, fierbeţi şi lăsaţi la răcit. Măsuraţi într-un recipient, alginatul cu alcoolul și cele două tipuri de acid hialuronic și amestecaţi pentru scurt timp cu o lingură până când obţineţi un amestec omogen. Se adaugă apă distilată și se amestecă din nou apoi apa de trandafiri, amestecaţi doar cu lingura,nu folosiţi un mixer pentru a nu forma bule de aer. Acum trebuie să lăsaţi ,,la odihnit” pentru a se dizolva şi a forma un gel, acidul hialuronic şi alginatul.
Pe măsură ce timpul trece gelul devine din ce în ce mai omogen și transparent. După 2-3 ore, amestecaţi mai puternic alcoolul, alginatul şi gelul hialuronic, până scăpaţi de tot de cocoloaşe. Alcoolul contribuie la conservarea gelului nostru (din acest motiv coborâm doza celuilalt conservant).
Dacă alegeți varianta „bogată“, cu extracte, puteţi adăuga acum acestea și amestecaţi din nou. Dacă adăugați extractele, gelul nu o să mai fie pe deplin transparent, dar prinde un ton galben deschis.

Dacă doriţi doar versiunea de bază, puteți sări peste ultimul pas,cel cu extracte şi puneţi doar conservantul și uleiul esențial, se amestecă bine. Când aţi terminat tot, puteţi depozita în sticluţe sau borcanele mici cu capac.

Puteţi găsi produsele de care aveți nevoie aici sau aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *