Cum poţi preveni căderea părului


 

Este normal să pierdeți în medie 50-100 fire de păr pe zi. Părul subțire și pierderea părului apar atât la bărbați, cât și la femei. Mai ales grupul țintă mai în vârstă trebuie să se confrunte adesea cu pierderea părului. Dar, desigur, toată lumea preferă o grămadă frumoasă și sănătoasă de păr pe capetele lor.

Acum puteți alege să cumpărați produse scumpe pentru păr și pastile, dar să ştiţi că există și produse naturale pe care le puteți folosi pentru a trata pierderea părului? Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să trataţi pierderea părului în mod natural.
Dacă suferiți de pierderea excesivă sau rapidă a părului, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Prefer metode naturale de a promova o nouă creştere a părului.

1. ULEI DE COCOS

Tratamentele de păr cu ulei de nucă de cocos au fost folosite în mod tradițional în Filipine și India de foarte mult timp. Prin reducerea pierderii de proteine, tratamentele de păr cu ulei de nucă de cocos armează împotriva subțierii și deteriorări părului care poate apărea pe măsură ce îmbătrânim. Poate chiar ajuta la prevenirea căderii părului.

Unii oameni au descoperit chiar că prin masarea cu ulei pe scalp în timpul tratamentelor, părul începe să se regenereze. Aceast lucru asigură o circulație mai bună a scalpului, stimulând creșterea părului. Masați ușor uleiul de cocos și clătiți-l.

2. VITAMINA D

Dacă suferiți de căderea părului, acest lucru se poate datora unei deficiențe a vitaminei D. Un anumit tip de cădere a părului este complet normală. Cu toate acestea, anumite afecțiuni cum ar fi diabetul sau problemele cu glanda tiroidă ne pot cauza pierderea multor fire de păr. Asta poate deveni într-adevăr un aspect problematic.

Vitamina D suplimentară va contracara efectul accelerat al Telogen Effluvium (pierderea severă a părului datorată stresului sau similar). O deficiență a antioxidantului ar asigura faptul că această pierdere naturală a părului este accelerată. Cea mai naturală sursă de vitamina D rămâne soarele.

Aveți grijă cu prea mult soare, deoarece acest lucru vă poate afecta părul și poate avea efectul opus. În cazul în care soarele lipseşte pentru o lungă perioadă de timp, atunci puteți alege să completați dieta cu suplimente de vitamina D. Aceasta se găsește în peștii grași, ciuperci sau ouă.

3. SUC DE CEAPĂ

Milioane de oameni din întreaga lume suferă de căderea părului. Alții suferă de o creștere lentă a părului sau au păr foarte fin și fragil. Un remediu făcut la domiciliu pentru aceste probleme este sucul de ceapă. Aceasta este o modalitate naturală, sigură și eficientă de a preveni pierderea părului și de a stimula creșterea părului, fără efect secundar (cu excepția mirosului de ceapă) sau, în cazuri rare, reacții alergice.

Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la aplicarea de agenți drastici, costisitori sau chimici care dăunează scalpului și părului. Ceapa conţine multe componente care sunt bune pentru creşterea părului. Dacă aplicați suc de ceapă pe scalp, acesta promovează circulația sângelui, făcând părul să crească mai ușor.
Lăsați sucul de ceapă pe scalp timp de o jumătate de oră. În cele din urmă clătiți cu apă caldă și utilizați un șampon fără aditivi chimici. Repetați acest lucru de trei ori pe săptămână și veți vedea rezultatele în termen de 30 de zile.

4. ACID FOLIC

Acidul folic, denumit și vitamina B11, joacă un rol crucial în protejarea ADN-ului în corpul nostru și în diviziunea celulară. Acidul folic susține, de asemenea, creșterea țesutului în organism și, prin urmare, creșterea părului.

În plus, acidul folic susține circulația sângelui, astfel încât vitaminele și mineralele importante să ajungă mai bine la foliculii de păr. Produsele care conțin acid folic sunt ușor de inclus în dieta zilnică. Acestea sunt: ficatul, lămâia, spaghetele, orezul alb, sucul de portocale, năutul și căpșunile.

5. FIERUL

Căderea părului are diverse cauze și la fel ca la pierderea părului datorită stresului pierderea părului poate să apară din cauza deficienței de fier. Căderea părului datorată deficienței de fier nu este adesea singura cauză a căderii părului, dar poate, în combinație cu alte cauze, să contribuie în mod semnificativ la pierderea părului. Atunci când există deficit de fier, corpul nu mai funcționează așa cum ar trebui.

Pentru a mentine corpul în funcţie, organismul se concentrează mai întâi asupra celor mai importante organe din organism. Prin urmare, părul este pus în ultimul loc de catre organism şi acest lucru cauzează căderea părului. Nu te panica! Există multe de făcut pentru a umple deficiența de fier și a vă asigura că veți obține o grămadă completă de păr din nou.

Fierul poate fi ușor suplimentat cu mâncarea potrivită. Este printre altele în carne, fasole, legume cu frunze verzi și semințe de dovleac. Așadar asigurați-vă o dietă variată și veți avea păr frumos și sănătos.

6. AVOCADO

Nu numai că e un produs bun de îngrijire a părului, dar putem, de asemenea, să ne adaptăm dieta pentru a da un impuls suplimentar și pentru a depăși problema căderii părului. De aceea, de exemplu, mâncaţi un avocado pentru a preveni părul uscat şi deteriorat şi pentru a preveni căderea părului.

O mulțime de șampoane și tratamente pentru păr conțin avocado ca unul dintre cele mai importante ingrediente. Acest lucru se datorează faptului că avocado oferă un păr sănătos. Șampoanele cu avocado ca ingredient sunt excelente pentru tratarea părului uscat și deteriorat. Pentru persoanele care suferă de căderea părului aceasta este, de asemenea, o veste bună, deoarece avocado promovează creșterea părului şi nu doar atât…!

Avocado este o sursă excelentă de vitaminele B şi E. Aceste vitamine păstrează părul puternic şi previne căderea acestuia. În plus, avocado este bogat în acizi grași, omega-3, antioxidanți, vitamina C, K și acid folic.

7. ŞAMPON SPECIAL

Pielea capului are un element ușor de acid / grăsime și formează o apărare și o secreție importantă pentru a vă proteja împotriva influențelor dăunătoare ale lumii exterioare. Șampoanele agresive dizolvă acest strat de grăsime din scalp. De asemenea, toxinele pot penetra ușor corpul prin piele.

Există o mulțime de șampoane ușoare și naturale disponibile și trebuie să fiţi atenţi la acest lucru. Utilizați şamponul cât mai puțin posibil și asigurați-vă că utilizați o cantitate limitată. Puteți, de asemenea, să vă faceți propriul șampon, de exemplu, din urzică. Urzica a fost cunoscută de secole ca o plantă care îmbunătățește starea părului.

8. TRANSPLANTAREA PĂRULUI

Prevenirea este întotdeauna mai bună decât vindecarea, așa că faceți bine să urmați sfaturile din această listă la o vârstă fragedă.
Este deja „prea târziu” și suferiți deja de chelie? Atunci puteți să vă gândiți întotdeauna la un transplant de păr.

În transplantul de păr, firele de păr dintr-o zonă mai bogată (în păr), sunt transferate (transplantate) în partea mai puțin păroasă a capului. Acest lucru face să ai aceeaşi cantitate de păr peste tot.

Sper că vă ajută… 😉


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *