Cremă de corp (homemade)


Utilizezi în continuare cremă de corp cumpărată din magazin pentru tine sau familia ta? Există alternative naturale foarte ușoare, care sunt distractiv de a făcut. Aceaste reţete, toate naturale, sunt foarte uşor de făcut.

  Cremă de corp hidratantă

  Ingrediente

1/4 cană ulei de nucă de cocos

1/8 ceaşcă unt de shea

1/8 ceaşcă de unt de cacao

1 lingură de suc de aloe vera

1 lingură ulei (cum ar fi migdale dulci, jojoba, etc.)

5-10 picături uleiuri esențiale (opțional)

   Preparare

 Se încălzește untul de shea, ulei de cocos, untul de cacao la foc mic până la topit.(de preferat „baie maria”). Îndepărtaţi de la căldură. Adăugați sucul de aloe vera, uleiul de migdale(sau de care preferaţi), și uleiurile esențiale și se amestecă bine pentru a le combina. Crema de corp se păstrează foarte bine în boacănele mici cum sunt cele cu mâncare pentru bebeluşi.

    Cremă de corp pentru piele iritată

   Ingrediente

 1/2 cană ulei de cocos

 25 picături de ulei esenţial la alegere

 25 picături de ulei esenţial de lavandă

   Preparare

Pentru a face această cremă de corp, puneţi un vas mic de apă la foc mic. Se măsoară aproximativ o jumătate de ceașcă ulei de nucă de cocos într-un borcan de sticlă cu capac de o jumătate de litru. Se pune vasul cu ulei de nucă de cocos în apă caldă și se lasă să se lichefieze uşor. Îndepărtaţi de la căldură și așteptați câteva minute, în timp ce amestecaţi. Când uleiul de nucă de cocos este doar cald la atingere (nu fierbinte), se adaugă uleiurile esențiale. Se agită pentru a amesteca uleiurile bine. După ce uleiul de nucă de cocos ajunge la temperatura camerei, se va solidifica într-o cremă, bateţi bine acest amestec cu un tel sau mixer şi  depozitaţi ȋn boacănele mici. Se păstrează la rece.

    Loţiune de corp

Ingrediente

1 cană ulei  organic

1/4 unt de shea sau de cacao

1/4 cană ceară de albine

1/2 cană apă

1/8 linguriță borax

uleiuri esenţiale

   Preparare

Așezați uleiurile și ceara într-un recipient.  Puneţi la cuptorul cu microunde timp de un minut, apoi verificați. Veți avea nevoie, probabil, de 3 minute, sau puteți pune un bol din oțel inoxidabil într-un vas cu apă clocotită(baie maria), topiţi uleiurile și ceara în el. Amestecaţi până se topesc apoi adăugaţi untul. Continuaţi să amestecaţi până la topire completă ( menţine-ţi fierbinte). Într-un alt recipient, se încălzește apa până la fierbere. Se adaugă borax și se amestecă. Acest amestec trebuie să fie menținut foarte cald, de asemenea. Folosiți un prosop sau mănușă atunci când manipulați.

Când aveți ambele amestecuri fierbinţi, se toarnă încet cantitatea de apă în ulei. Continuaţi să amestecaţi până când totul s-a încorporat. Acesta ar trebui să aibă o consistență cremoasă. Dacă nu, sau dacă separă, nu intra în panică. Aceasta înseamnă doar că unul sau altul nu a fost suficient de fierbinte. Continuă amestecarea timp de câteva minute și apoi utilizați un mixer şi agitaţi până devine cremos. Puneţi uleiurile esenţiale şi mai agitaţi puţin. Depozitaţi ȋn boacănele de sticlă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *