Coate aspre și innegrite? Iată soluţia


Aşa cum aţi observat, pielea din coate se îngroaşă foarte repede, însă este normal, având in vedere presiunea pe care o exexercită zilnic asupra coatelor: cu cât ne sprijinim mai mult in coate, cu atât pielea din acea zonă devine mai sensibilă şi ca reflex de autoaparare se va îngroşa. Pielea produce din ce in ce mai multe celule, stratul de piele e tot mai gros iar o dată ce celulele mor, ele dau aspectul de „cot crăpat”, care își schimbă culoarea si uneori crăpăturile sunt chiar dureroase şi pot provoca sângerări.

Aceste câteva remedii pentru îngrijirea coatelor, sau chiar a genunchilor şi călcâielor, vă vor ajuta cu siguranţă. Pe cât sunt de uşoare, pe atât sunt de eficiente.

Înainte să începeţi, spălaţi coatele cu săpun şi le lăsaţi să se inmoaie cam 20-30 de minute.

 

Tratament cu zeamă de lămâie şi bicarbonat

Ai nevoie de un sfert de ceașcă de bicarbonat de sodiu amestecat cu zeama de la o lămâie mare. Masează-ți coatele cu acest amestec și lasă-l să acționeze aproximativ 20 de minute. Clătește zona cu apă călduță. Bicarbonatul de sodiu îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii și zeama de lămâie decolorează pielea înnegrită.

 

Tratament cu zahăr brun şi ulei de măsline

Amestecă jumătate de ceașcă de zahăr brun cu două lingurițe de ulei de măsline. Masează-ți ușor zona coatelor cu acest scrub, lasă-l să acționeze cinci minute și clătește cu apă caldă.

 

Hidratare cu lămâie şi ulei de măsline

  Taie o lămâie în două şi stropește cele două bucăţi cu ulei de măsline. Stai apoi cu coatele ȋn ele, circa 10 minute, după care clăteşti cu apă caldă.

 

Făină de ovăz şi smântână

Amestecă două linguri de făină de ovăz cu două linguri de smântână proaspătă sau lapte.Aplică pasta pe piele cu mișcări circulare și las-o să acționeze timp de câteva minute pe coate. Freacă zonele respective încă zece minute, apoi clătește-le cu apă rece.

 

Scrub zaț de cafea şi miere

Aplicarea acestui amestec abraziv este de preferat să se facă in timpul duşului cu mişcări energice pentru a facilita exfolierea. Dupa clătire, se aplică prin masare unt de shea sau ulei de măsline extravirgin.

Nu uitaţi că după fiecare exfoliere se aplică o cremă puternic hidratantă.


2 răspunsuri la “Coate aspre și innegrite? Iată soluţia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *