Citronela repulsor natural împotriva țânțarilor și nu numai…


Citronela este o plantă foarte versatilă, care poate fi folosită ca repulsor natural pentru a speria țânțarii și, de asemenea, pentru ameliorarea greutății stomacului, deoarece poate avea proprietăți diuretice.

Citronela este o iarbă care ajunge până la un metru și jumătate înălțime.Este o plantă cu un parfum dulce, care emană un ulei atunci când este în contact direct cu soarele.

Această esență este imperceptibilă pentru oameni, dar nu și pentru insecte (cum ar fi țânțarul), de aceea este folosită de obicei ca repulsor natural.

Ce este citronela și la ce se folosește?

Există opt subspecii ale acestei plante din care uleiul este utilizat medicamentos. În plus, foarte respingător, a fost folosit pentru calmarea bolilor de stomac în medicina populară latino-americană.

În domeniul aromaterapiei se crede că este un tonic cu proprietăți diuretice și stimulante, dar nu există probe științifice despre aceasta.

Componenta sa principală este citronellolul, despre care se spune că este fungicid, antiseptic, antibacterian, insecticid și erbicid. În plus, face parte din unele produse de parfumerie și produse cosmetice.

De asemenea, este alcătuit din geraniol și cariofil, pentru a respinge insectele din grădină în timpul verii, în special țânțarii.

Pentru a folosi citronela și a extrage uleiul său, este necesar să tăiați o parte din plantă și să o lăsați să se usuce la soare.

Contraindicații ale citronelei:

Deși este „ecologică” și un repulsor natural și nu provoacă daune sănătății, nu este recomandat să freci pe piele atunci când ești iritat, deoarece poate provoca pete, umflături sau mâncărime.

La rândul său, se spune că citronela este contraindicată în cazurile persoanelor cu intoleranță la produsele pentru piele, care prezintă dermatită sau inflamații periodice și pentru gravide. Cu toate acestea, nu există nicio cercetare științifică care să susțină aceste date, de aceea este mai bine să consultați un medic.

Cum creșteți citronela?

Dacă doriți un repelent natural, astfel încât țânțarii să nu vă deranjeze, puteți planta direct citronela în grădina dvs. În plus, o puteți folosi în bucătărie pentru a condimenta unele feluri de mâncare, cum ar fi supe sau carne.

Dacă solul este bogat și fertil, creșterea acesteia va fi imediată; Are nevoie de soare direct toată ziua și udare regulată. Este rezistentă la climatele reci și la îngheț, dar proliferează la temperaturi calde.

Aveți grijă, deoarece se poate extinde dacă nu îi acordați atenție. Cel mai bine este să îi controlați creșterea prin tăiere la fiecare câteva săptămâni. Este o plantă ornamentală și arată frumos în parc.

Țânțarii provoacă boli care pot fi periculoase pentru gravide, bebeluși sau copii. Această plantă este un repelent foarte eficient pentru a le evita.


Un răspuns la “Citronela repulsor natural împotriva țânțarilor și nu numai…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *