Beneficiile cafelei, de la stimularea metabolismului la un păr superb şi o piele strălucitoare


Cea mai consumată din lume, cafeaua este o băutură care nu conține calorii și contribuie la completarea necesarului de substanțe minerale ca fier, potasiu, magneziu și mangan. De asemenea, cafeaua este un furnizor important de vitamine cum ar fi niacina, o vitamină din grupul B, care este răspunzătoare de aportul de energie, riboflavină, acid pantotenic, vitamina E, vitamina C și vitamina B6.
Stimulează pozitiv metabolismul prin efectului termogenic, o stimulare de a arde grăsimile din corp, datorită cafeinei. Consumul de cafea, poate contribui la pierderea în greutate sau la menținerea ei la un anumit nivel.
Cafeina are proprietatea de a activa combustia lipidelor din corp și de a contribui prin aceasta la aportul energetic al organismului. Cafeina crește nivelul adrenalinei, mărește tensiunea musculară și capacitatea de contracție a mușchilor. Studii recente arată că înaintea întrecerilor sportive, consumul de cafea are efecte pozitive asupra performanțelor și în plus, cafeina stimulează respirația, volumul pulmonar fiind exploatat mai eficient.
Cafeaua facilitează digestia datorită efectului stimulent al cafeinei și elementelor sale, stimulează secreția acidului gastric și al bilei.

În cazul consumului abuziv de cafea sau alte băuturi care conțin cofeină pot să apară următoarele efecte negative:

-tahicardie, (frecvență cardiacă crescută)
-neliniște, tremor (tremurături), nervozitate, stări de panică
-insomnie
-convulsii
-anemie
-o stare ușoară de dependență, în lipsa cafelei pot să apară dureri de cap . (Sursa wikipedia)

Substanțele antioxidante din cafea (vitamina B, C, E, carotenul, lipidele), protejează celulele renale de radicalii de oxigen cancerigen, în comparație cu ceaiul verde la care nu s-a putut dovedi acest efect.
Cafeaua este nemaipomenită chiar şi la suprafaţa pielii, poate fi folosită în mai multe feluri. În continuare găsiți doar câteva trucuri simple pe care le puteţi face cu aceasta.

Cearcănele sau umflăturile de sub ochi

Minunile cafelei nu se limitează numai la a vă stimula sistemul. Acest ingredient aromatic din dulapul de bucătărie funcționează, de asemenea, ca o rețetă minunată de frumusețe pentru tratarea zonei de sub ochi. Faceți o pastă de cafea și aplicați-o în zona de sub ochi și pe pleoape. Aceasta va reduce, de asemenea, umflarea țesuturilor din jurul ochilor. De asemenea, uşurează pielea de sub ochi. Combinația de cafeină și antioxidanți din cafea micșorează vasele de sânge situate sub piele. De asemenea, elimină excesul de apă din dermă, acționând ca diuretic.

Scrub din cafea

Cafeaua aromată poate întotdeauna să ne facă să ne simţim bine. Dar mulți dintre noi nu știu că aceasta face minuni pentru pielea noastră. Cafeaua poate acționa ca un scrub excelent care ne poate exfolia pielea și elimina celulita pentru a scoate un ten mai curat. Spre deosebire de exfoliatoarele fanteziste, este eficientă fără a fi aspră pe piele. Boabele de cafea conțin o cantitate mare de acid clorogenic, care stimulează producția de colagen, de aceea funcționează ca un stimulent excelent pentru piele. Puteți amesteca ulei de cocos sau ulei de măsline cu pulberea de cafea, până când are o consistență asemănătoare cu pasta. Puteți să vă curățați cu ușurință fața, zonele predispuse la celulită sau întregul corp.

Eliminarea excesului de sebum şi a punctelor negre

Se spune că cei care au puncte negre suferă de piele grasă și invers. Cu toate acestea, cafeaua poate acționa ca o soluție rapidă pentru a elimina punctele negre murdare de pe nas, bărbie și frunte. Cafeaua vă oferă o abordare naturală pentru a vă lupta cu ambele, pentru a scoate aceste puncte negre dificile, precum și pentru a reduce excesul de sebum. Grăsimea, murdăria şi poluarea contribuie foarte mult la obturarea porilor, ceea ce duce la puncte negre. Cafeaua, o sursă bună de antioxidanți, repară aceste daune cauzate de poluanții de mediu și de radicalii liberi.

Cafea pentru albirea pielii

Cafeaua nu vă trezește doar dimineața, ci vă trezește și tenul obosit. Ingredientele active din cafea conduc la o piele sănătoasă și energizată, prin reducerea pigmentării. Prin urmare, poate fi folosit facial pentru a lumina și strânge pielea. Încurajează circulația sângelui și ajută pielea să scape de celulită. Pe scurt, revitalizează celulele pielii şi injectează viaţa în pielea obosită. Puteți folosi cafeaua amestecată cu fructe și aplicați-o ca o mască de față. De asemenea, luptă împotriva bacteriilor și ciupercilor care iau contact cu pielea tot timpul.

Înlătură mirosul neplăcut de transpiraţie

Uneori, săpunul și apa nu sunt suficiente pentru a scăpa de mirosul urât de corp. Dar această problemă poate fi pusă deoparte cu ajutorul cafelei. Prin frecarea sau prin înmuierea într-o baie de cafea cu un parfum bogat, vă puteți lupta cu acel miros neplăcut.

Relaxează picioarele

Cafeaua nu numai că ridică capul somnoros, ci și vă revigorează picioarele. Fiind un relaxant uriaș, funcționează foarte mult pentru celulele obosite ale picioarelor. Înmuierea picioarelor în cafea poate fi extrem de revigorantă pentru cea mai folosită parte a corpului. Puteți amesteca fulgi de ovăz cu cafea pentru un scrub fantastic. De asemenea, încercați să înmuiați piciorele în cafea, amestecând o jumătate de cană de cafea într-un lighean cu apă. Pentru a face soluția aromată, puteți adăuga uleiuri esențiale și o lingură de esență de vanilie.

Colorant pentru păr

Cafeaua ușor accesibilă nu este doar un remediu pentru părul uscat și deteriorat, ci și accentuează culoarea părului. Cei care se simt stânjeniți cu aceste fire albe, pot acum să le acopere cu o pastă de cafea. Puteți face o pastă de păr prin adăugarea de cafea la henna. Aplicați pe păr și lăsați până se usucă. Apoi spălați cu un șampon ușor. Ingredientele active lasă părul tău moale şi strălucitor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *