5 ceaiuri de ghimbir pentru tusea cu flegmă


Ceaiul de ghimbir este un remediu excelent pentru tuse, în special pentru tuse cu flegmă, deoarece ghimbirul are proprietăți expectorante și proprietăți antitusive. Tusea este, de obicei, însoțită de alte simptome, cum ar fi stare de rău sau febră. În aceste cazuri, mai ales dacă există o creștere a temperaturii, este important să se consulte un medic.

Pe lângă faptul că beți acest ceai pentru tuse, se recomandă să beți multă apă. Să păstrați corpul bine hidratat și să fluidizați orice descărcare din gât, facilitând eliberarea.

Ceaiuri de ghimbir

Iată rețetele și modul în care se prepară mai multe tipuri de ceai al cărui ingredient principal este ghimbirul pentru a ameliora tusea cu flegmă:

1. Ghimbir cu scorțișoară

Ceaiul de ghimbir cu scorțișoară are o aromă foarte plăcută. Poate să fie consumat rece sau fierbinte. Fiind, de asemenea, o băutură răcoritoare pentru vară.

ingrediente

5 cm de rădăcină de ghimbir;
1 băț de scorțișoară;
1 litru de apă

Metoda de preparare

Se fierbe apa, se adaugă scorțișoara și ghimbirul, se lasă să se odihnească câteva minute. Nu este necesar să-l îndulciți. Ar trebui să beți 2 cești de ceai pe zi.

2. Ghimbir cu Echinacea

Un ceai excelent pentru tuse alergică este cel de echinacea, deoarece această plantă medicinală are proprietăți antialergice care ajută la calmarea tusei.

ingrediente

1 cm de ghimbir;
1 lingurita de frunze de echinacea;
1 ceașcă de apă

Metoda de preparare

Adăugați frunzele de echinaceea într-o ceașcă de apă clocotită, acoperiți și lăsați-le să stea. Se consumă proaspăt.

3. Ghimbir cu ceapă și miere

Un excelent ceai de tuse cu flegmă este coaja de ceapă deoarece are proprietăți expectorante care ajută la eliminarea flegmei, calmând tusea.

ingrediente

1 cm de ghimbir;
Frunzele de la o ceapă mare;
1 ceașcă de apă;
1 lingură de miere

Metoda de preparare

Așezați cojile de ceapă și apă într-o oală, fierbeți timp de 3 minute. Apoi opriți căldura, acoperiți vasul și lăsați ceaiul să se odihnească, când încă este cald îndulciți-l cu mierea și apoi beți. Ar trebui să beți 3 până la 4 cești de ceai pe zi.

4. Ghimbir cu mentă

Un remediu natural excelent pentru a sfârși tusea cu flegmă este acest sirop de morcovi, deoarece este preparat cu ingrediente antiinflamatoare și expectorante.

ingrediente

3 morcovi;
1 lingură de ghimbir ras;
2 buchete de mentă;
1 pahar de apă;
Miere după gust.

Metoda de preparare

Zdrobiți toate ingredientele, strecurați și îndulciți-le cu miere. Păstrați acest sirop într-un recipient închis la culoare și luați o lingură de sirop de cel puțin 3 ori pe zi, între mese.

5. Ghimbir cu lămâie

Acest ceai este delicios și întărește sistemul imunitar, pe lângă faptul că este bogat în vitamina C, luptă împotriva gripei și răcelilor, fiind un excelent ingredient natural împotriva tusei.

ingrediente

1 cm de rădăcină de ghimbir;
150 ml de apă;
1/2 zeama de lămâie stoarsă;
1 linguriță de miere

Metoda de preparare

Se pune apa și ghimbirul într-o oală și se încălzește la foc mic, după 5 minute se adaugă miere și lămâie, se răcește un pic și se bea.

Aceste ceaiuri cu ghimbir conțin în mare parte un alt ingredient care este miere, deoarece este antimicrobian, deci nu trebuie să dați aceste ceaiuri care conțin miere la copii sub 1 an, deoarece intestinul lor este încă foarte imatur. Mierea poate conține o bacterie numită Clostridium botulinum, care provoacă o boală (botulism) care poate fi fatală.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *